Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Σάββατο, 6 Μαρτίου 2010

NIGEL FARACE: ΜΕΤΑΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ!O Βρετανός Ευρωβουλευτής Nigel Farace, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην νέα τάξη πραγμάτων όπως εκφράζεται μέσα από τον θεσμικό ρόλο του Προέδρου του Ευρωπαϊκού συμβουλίου και πρώην προθυπουργού του Βελγίου Herman Van Rompay.

Είπε ο κ. Nigel Farace:

«Μας είπαν ότι έχουμε έναν πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον πολιτικό ηγέτη 500 εκ. Ευρωπαίων που θα καθορίσει τις τύχες μας και που πληρώνεται καλλίτερα και από τον Ομπαμα για τον ρόλο αυτό, αλλά αυτό που βλέπω είναι ότι πήρε το χρίσμα ένας βρεγμένος ποντικός με εμφάνιση υπαλλήλου τραπέζης. Ποιος είστε εσείς κύριε; Από πού ήλθατε ; Ποιος σας ξέρει; Ποιος ψήφισε για εσάς; Πως βγήκατε πρόεδρος; Με ποιες διαδικασίες; Δεν θα είστε τίποτα περισσότερο από δολοφόνος της δημοκρατίας στην Ευρώπη και νεκροθάφτης των Ευρωπαικών Εθνών. Τα κάνετε αυτά γιατί είστε Βέλγος πολίτης μία χώρας που δεν είναι Έθνος. Αυτό που κατορθώσατε να κάνετε είναι τίποτα περισσότερο από το να μετατρέψετε την Ελλάδα σε προτεκτοράτο». Οι Ευρωπαϊκοί λαοί πρέπει να σας σταματήσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ