Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΦΟΔΙΑΣΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΜΕ ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ


http://www.hurriyetdailynews.com/np..are-2009-09-03

http://spynews-gr.blogspot.com/

Η στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ θα αρχίσει να χρησιμοποιεί μια κρυπτογραφημένη συσκευή αποθήκευσης δεδομένων τύπου USB που αναπτύχθηκε στην Τουρκία, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών Ηλεκτρονικής και Κρυπτογράφησης, (UEKAE).

Το UEKAE παρουσίασε το NOLCE1, το μόνο κρυπτογραφημένα USB το οποίο εγκρίθηκε να χρησιμοποιηθεί από την συμμαχία από το Στρατιωτικό Συμβούλιο του ΝΑΤΟ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Kocaeli.

Το NOLCE1 είναι το πέμπτο τουρκικό προϊόν υψηλής τεχνολογίας το οποίο υιοθετείται από το ΝΑΤΟ και είναι σε θέση να κρυπτογράφηση μια ποικιλία διαβαθμισμένων πληροφοριών και παράλληλα να εξασφαλίζει την ασφαλή αποθήκευση των δεδομένων. Εάν η μονάδα έχει χαθεί, τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα καθίστανται απρόσιτα και κάθε προσπάθεια να ανακτηθούν προκαλούν την αυτόματη διαγραφή.

Το ΝΑΤΟ αρχικά παρήγγειλε 602 δίσκους NOLCE1, που δεν είναι μεγαλύτερα από μια πιστωτική κάρτα, πάχους 14 χιλιοστών και βάρος 90 γραμμαρίων.

Το προσωπικό του ΝΑΤΟ θα αρχίσει να τις χρησιμοποιεί από τον Σεπτέμβριο. Το μικρό μέγεθος της μονάδας την καθιστά ελκυστική. Ο δίσκος θα χρησιμοποιηθεί για την εξασφάλιση της προστασίας και αποθήκευσης δεδομένων είπε ο Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης της UEKAE, Koray Arikan. «Δέκα χρόνια πριν η Τουρκία έπρεπε να καταβάλει μεγάλα χρηματικά ποσά για την εισαγωγή κρυπτοσυσκευών, σήμερα όμως η Τουρκία έχει αρχίσει τις εξαγωγές τους."

Η UEKAE είναι θυγατρική εταιρία του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Συμβουλίου Έρευνας, της Τουρκίας TUBITAK, που παράγει και εφαρμόζει επιστημονικές και τεχνολογικές λύσεις στους τομείς της ασφάλειας των πληροφοριών, των επικοινωνιών και των προηγμένων ηλεκτρονικών ειδών.

Η UEKAE αναλαμβάνει κοινά έργα με εταιρείες του ιδιωτικού τομέα και των κυβερνητικών αρχών μέσω του δικού της αλγορίθμου κρυπτογράφησης TEMPEST, που περιλαμβάνει την κρυπτογράφηση ακουστικών, ηλεκτρονικών και οπτοηλεκτρονικών συστημάτων, τον σχεδιασμό κέντρων δοκιμών καθώς και την ανάπτυξη προϊόντων, ηλεκτρονικού πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ