Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

ΘΙΑΣΟΣ ΣΚΙΩΝ Η «ΕΛΛΑΣ»

http://www.thermopilai.org

Σε μια χώρα που η μόνη της παραγωγή είναι οι Δημοσιογράφοι, οι Συνδικαλιστές, οι πολιτικοί και οι λαθρομετανάστες..
Σε μια χώρα όπου το δημόσιο χρέος υπερβαίνει τα 300 δις ευρώ
Σε μια χώρα που ζη μόνο με δανεικά
Σε μια χώρα που οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι τριπλάσιοι εκείνων που έχει η Πορτογαλία και δεκαπλάσιοι της Αυστρίας, χώρες με τον ίδιο πληθυσμό προς την Ελλάδα.
Σε μια χώρα της οποίας ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός οικονομικών περιφέρονται υπερήφανοι και χαμογελαστοί, πολυπράγμονες περί παντός επιστητού, αλλά επαίτες ανά την υφήλιο, προκείμενου να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα δανεικά για να πληρώσουν τοκοχρεολύσια, μισθούς επιδόματα και εισαγωγές καυσίμων. Ενώ η αναβαπτισθείσα αντιπολίτευση έθεσεν εαυτήν στην «προστατασιαι» των κεκτημένων.

Σ’ αυτή λοιπόν, την διαλυμένη χώρα όπου ο εχθρός προ των πυλών έχει κηρύξει έναν αδυσσώπητο πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες και έχει απέναντι του έναν μακάριο υπουργό «προστασίας» του Πολίτη
Οι συνυπαίτιοι της Ελληνικής τραγωδίας, του εκμαυλισμού των Ελλήνων, οι καθοδηγητές της τρελλής αμεριμνησίας και των εξωπραγματικών αιτημάτων πρωταγωνιστούν διοργανώνουν απεργίες διαδηλώσεις ανεύθυνοι αδιάφοροι ασυνείδητοι προ των συνεπειών.

Κι ενώ οι ευρωπαίοι διερωτώνται, αν θα πρέπει να φορολογούνται για να μας δανείζουν δανεικά κι αγύριστα για να παράγουμε αλώβητοι τα απόβλητα μας , εμείς κάνουμε ότι μπορούμε για να προκαλέσουμε την μήνιν όλων.
Εσχάτως η τρωθείσα Φιλοτομία μας από την στάσι των Γερμανών, (τώρα αναθερμάνθηκε το φιλότιμό μας αφού στις απάτες τις κλοπές την καταλήστευση του εισερχόμενου πακτωλού, τις δωροδοκίες ήταν εν υπνώσει), μας έφερε στην μακαριώτατη μνήμη τις γερμανικές αποζημιώσεις. Ίσως σε λίγο και τις Ιρανικές για τις καταστροφές από τους περσικούς πολέμους ...

Αλήθεια όμως. Η μόνη πρωτοτυπία στην σημερινή Απεργία των σταλινικών σημαιοφόρων και των αποτυφλωμένων συνδικαλιστών που ανησύχησαν μην τυχόν και χάσουν την πρωτοκαθεδρία στην αποδιάλυσι, ήσαν τα τάγματα των οργανωμένων μεταναστών που το ΚΚΕ στρατολόγησε ελλείψει προλετάριων...

Ιασων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ