Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

ΟΡΓΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ


“Κρατάμε υπεύθυνη στάση σε όλα τα θέματα αλλά μην δοκιμάζετε την υπομονή μας” διεμήνυσε ενώ απαίτησε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων.

Την οργισμένη αντίδραση Σαμαρά προκάλεσε η απίστευτη χθεσινοβραδυνή μεθόδευση των ταγμάτων εφόδου (SS) του Χρυσοχοΐδη που συνέλαβαν χωρίς καμμία αφορμή κατοίκους μεταξύ των οποίων και γνωστή Νομαρχιακή σύμβουλο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς μόλις ενημερώθηκε για τα γεγονότα, παρενέβει προσωπικά απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση όχι μόνο του στελέχους της ΝΔ αλλά και των υπολοίπων συλληφθέντων ζητώντας εξηγήσεις για το συμβάν. Ζήτησε μάλιστα τα ονόματα όσων έδωσαν τις εντολές και σχεδίασαν την “επέμβαση”.

Ήταν τέτοια η οργή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αμέσως μετά οι αξιωματικοί έψαχναν τους …πολιτικούς προϊσταμένους προφανώς για να αποσπάσουν στήριξη.

Ο Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι δεν θα ανεχτεί αναίτιες διώξεις πολιτών ούτε δαιμονοποίηση κινητοποιήσεων με το πρόσχημα της “κοινωνικής ειρήνης”.

Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και στελέχη της Δημοκρατικής Αναγέννησης, του ΔΗΚΚΙ και της εξωκοινοβουλευτικής δεξιάς, γεγονός που προκάλεσε και άλλες παρεμβάσεις πολιτικών αρχηγών, μεταξύ των οποίων του Γιώργου Καρατζαφέρη και του Στέλιου Παπαθεμελή.

Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι εκτός από έναν εκδότη (της εφημερίδας Στόχος) που κρατήθηκε με το πρόσχημα προγενέστερης δίωξης που εκκρεμούσε εις βάρος του.

Ο Σαμαράς πάντως διεμήνυσε στον Υπουργό ότι τέτοιες φασιστικές μεθοδεύσεις δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον. “Κρατάμε υπεύθυνη στάση σε όλα τα θέματα αλλά μην δοκιμάζετε την υπομονή μας” προειδοποίησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ