Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΗΣ BLUE STAR


http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/01/blue-star.html


Πολύ σοβαρή καταγγελία αναγνώστριας,σχετικά με το αίσχος της Ελευθεροτυπίας..
Η διαπλοκή και η δουλοπρέπεια της Πασοκοτυπίας σε όλο της το μεγαλείο..
Μέσα στα πλοία blue star υπάρχουν σταντς όπου διανέμεται δωρεάν στους επιβάτες η εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - εβδομάδα". Με την πρώτη ματιά είναι ποικίλης ύλης, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει για να κάνει προπαγάνδα υπέρ των λαθρομεταναστών και υπέρ του δικαιώματος ψήφου των νομιμοποιηθέντων, καθώς και υπέρ της απόδοσης ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά τους. Συγκεκριμένα στο τελευταίο φύλλο. διάβασα 4-5 τέτοια άρθρα. Διαμαρτυρήθηκα στην υποδοχή, σαν Ελληνίδα επιβάτης, τους είπα ότι με θίγει να πληρώνω τα εισιτήριά τους, να ψωνίζω από τα καταστήματα του πλοίου και να γίνεται ανοιχτή προπαγάνδα εις βάρος των Ελλήνων με αυτή τη δωρεάν εφημερίδα εν πλω. Εκεί έμαθα ότι έχουν διαμαρτυρηθεί κι άλλοι επιβάτες και ότι η εφημερίδα έρχεται κάθε 15 ημέρες μετά από σύμβαση με την εταιρεία.

Μήπως θα έπρεπε να διαμαρτυρηθεί κάποια οργάνωση να αφαιρέσουν αυτά τα προπαγανδιστικά άρθρα από μέσα και να μείνει σαν εφημερίδα γενικής ύλης; Εγώ το θεωρώ απαραίτητο επειδή με τα πλοία αυτής της εταιρείας, ταξιδεύει πολύς κόσμος καθημερινά για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη και ως εκ τούτου τη διαβάζουν πολλοί εφ όσον διανέμεται δωρεάν.. Δεν επιτρέπεται να τους πληρώνουμε κι αυτοί να κινούν προπαγανδιστικό υλικό. Δεν είναι δρόμος δημόσιος, είναι πλοίο της γραμμής, πληρώνουμε εισιτήριο για να μπούμε και αν μη τι άλλο οφείλουν να σεβαστούν τα χρήματα που τους δίνουμε.

ΑΙΣΧΟΣ...ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΚΟΙ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ