Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΟΥΔΗ


Τα πρόσφατα γεγονότα στην Πανόρμου, με συρράξεις μεταξύ Ελλήνων

και μεταναστών-εποίκων, καταδεικνύουν την αναγκαιότητα ενός Δημοψηφίσματος για το θέμα της παροχής ή μη της ελληνικής ιθαγένειας σε αλλογενείς.

Η φίμωση της ελεύθερης και δημοκρατικής αυτής έκφρασης του ελληνικού λαού, για ένα τόσο λεπτό και ευαίσθητο θέμα, θα αυξήσει τις εντάσεις και θα ενσπείρει το μίσος σε μια κοινωνία που αντιμετωπίζει προβλήματα βιολογικής επιβίωσης και ψυχικής ευστάθειας.

Είναι στιγμή που ο καθένας μας θα πρέπει να αναλογιστεί τις ευθύνες του, αλλά και τις υποχρεώσεις του, έναντι της πατρίδος μας.

2 σχόλια:

  1. Φθάνουν πια τα λόγια και οι διακηρύξεις. Είναι καιρός οι εθνικιστές να δράσουν δυναμικά. Ο Ίων Δραγούμης όταν ήταν εξόριστος στην Κορσική και αντιλήφθηκε την φθορά της Μανιάτικης παροικίας στο Αιάκιον, στρεφόμενος στον Ιωάννη Μεταξά φώναξε: «Μας αφανίζουν Γιάννη, μας αφανίζουν από παντού».
    ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.
    ΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί τα σπάσαμε τα αγάλματά των,

    γιατί τους διώξαμε από τους ναούς των,

    διόλου δεν πέθαναν για αυτό οι θεοί.

    Ω γη της Ιωνίας, σένα αγαπούν ακόμη,

    σένα οι ψυχές των ενθυμούνται ακόμη.

    Σαν ξημερώσει επάνω σου πρωί Αυγουστιάτικο

    Την ατμοσφαίρα σου περνά σφρίγος από την ζωή των,

    Και κάποτ΄ αιθέρια εφηβική μορφή, αόριστη, με διάβα γρήγορο,

    επάνω από τους λόφους σου περνά.

    ΕΛΛΗΝΟΜΝΗΜΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ