Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010

Ο ΝΕΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ


Στις 21 Ιανουαρίου 2010 ο Geert Wilders, βουλευτής στην Ολλανδία, παρεπέμφθη σε δίκη από τον γενικό εισαγγελέα της ολλανδίας για τις δηλώσεις του που «αποτελούν προσβολή στα σύμβολα του Ισλαμ».

Στις 27 Ιανουαρίου 2010 διετάχθει η φυλάκιση του δημοσιογράφου Δημήτρη Παπαγεωργίου, εκδότη του περιοδικού PATRIA βάσει νόμου που έχει καταργηθεί.

«Χιλιάδες πατριώτες ρισκάρουν την ζωή τους στην Ευρώπη για να αποτρέψουν την ισλαμοποιησή της», είπε ο Βουλευτής της Ολλανδίας Geert Wilders σε ομιλία του στην Νέα Υόρκη.

«Είμαι στην Αμερική με την αποστολή, να σας μεταδώσω το μήνυμα ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά στην γηραιά ήπειρο. Υπάρχει ένας πολύ μεγάλος κίνδυνος για την Ευρώπη και είναι δύσκολο να είμαστε αισιόδοξοι. Ίσως να βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο της ισλαμοποίησης της Ευρώπης. Τo γεγονός αυτό δεν απειλεί μόνο την Ευρώπη, αλλά και την Αμερική και όλο τον Δυτικό κόσμο. Το μελλοντικό σενάριο που βλέπω είναι μία χριστιανική Αμερική σε αντιπαράθεση με μία Ισλαμική Ευρώπη. Σε μία η δύο γενιές η Αμερική θα διερωτάται: «ποιος παρέδωσε την Ευρώπη στο ισλάμ; Πατριώτες από όλη την Ευρώπη ρισκάρουν την ζωή τους για να αποτρέψουν αυτόν τον εφιάλτη».


Η Ευρώπη που ξέρατε αλλάζει. Τα σημεία είναι ορατά παντού. Ο Πύργος του Άιφελ, η πλατεία Τραφάλγκαρ, τα αρχαία κτήρια της Ρώμης και τα κανάλια του Άμστερνταμ είναι όλα εκεί. Αλλά σε όλα αυτά τα μέρη, μερικά τετράγωνα μακριά, υπάρχει ένας άλλος κόσμος που μόνο μερικοί βλέπουν και αντιλαμβάνονται. Είναι ο κόσμος μιάς παράλληλης κοινωνίας που γεννάται από την μαζική ισλαμοποίηση της Ευρώπης. Είναι ο κόσμος της «σαρίας», με γυναικείες μεσαιωνικές φιγούρες να κινούνται στους δρόμους μαζί πολλά παιδιά, ο κόσμος των τζαμιών, ο κόσμος των καταστημάτων με επιγραφές που δεν μπορείς να διαβάσεις, ο κόσμος των μουσουλμανικών γκέτο της Ευρώπης χωρίς καμία οικονομική δραστηριότητα. Δρόμο-δρόμο, στενό-στενό, κτήριο-κτήριο, επεκτείνονται παντού αργά και σταθερά… Χιλιάδες τζαμιά, οι εκκλησίες εξαφανίζονται, απλώνονται παντού με ένα και μόνο μήνυμα. ΘΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!!!

Ο Edward W. Said στο βιβλίο του «Ο Φρόυντ και οι μη Ευρωπαίοι» επαναφέρει τον πολιτικό όρο «μη Ευρωπαίοι» που επενόησε και παρουσίασε ο Erich Auerbach στο βιβλίο του mimesis, όπου μελαγχολικά αυτός ο Gelechter (λόγιος) παρουσιάζει το 1943 στην Κωνσταντινούπολη τον θάνατο που επιφέρει στον Ελληνορωμαικό πολιτισμό ο πόλεμος και ο μελλοντικός εποικισμός της Ευρώπης από τους «μη Ευρωπαίους», ενώ ταυτόχρονα θεωρεί τον ευατό του τυχερό που μπορεί για τελευταία φορά να δεί αυτή την παράδοση στην ολοτητά της.

Επειδή όμως η δράση δημιουργεί πάντα αντίδραση, ένας νέος πανεθνικός Ευρωπαικός πατριωτισμός γεννιέται στην Ευρώπη, αυθόρμητος σήμερα αλλά οργανωμένος και συνεκτικός αύριο.
Η ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΑΦΥΠΝΙΖΕΤΑΙ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ