Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥΟ αγωνιστής και πατριώτης δημοσιογράφος Δημήτρης Παπαγεωργίου, ένας αληθινός Έλληνας , εκδότης του περιοδικού PATRIA, που συνελήφθη στα γεγονότα της Πανόρμου προφυλακίσθηκε από την νεοταξική κυβέρνηση των ανθελλήνων με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Ένω μέσα σε μία νύχτα ήρθη η ισχύς του κουκουλονόμου ώστε να μην προφυλακισθούν οι γόνοι των βουλευτών και των ισχυρών παραγόντων του συστήματος , ο Δημήτρης Παπαγεωργίου βρίσκεται στην φυλακή με την χρήση του κουκουλονόμου. Η σχεδιαζόμενη Ελληνοποίηση των λαθρομεταναστών, τα γεγονότα της Πανόρμου και η προφυλάκιση του Παπαγεωργίου θα ανοίξουν "την πύλη του φρενοκομείου" σε μία σειρά γεγονότων τα οποία θα είναι δύσκολο πιά να ελεγχθούν από την κρατική καταστολή του πασοκικού κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ