Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2010

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΒΟΜΒΙΣΤΕΣ


Στην καθιερωμένη ομιλία για την 28 Οκτωβρίου 1940 σε Δημοτικό σχολείο των Αθηνών, η δασκάλα εκφώνησε ένα λόγο γεμάτο πάθος εξυμνώντας την ηρωική μορφή του Αρη Βελουχιώτη που «ήταν ο φόβος και ο τρόμος των Φασιστόμουτρων». Μάλιστα τους μοίρασε και τον σχετικό λόγο σε φωτοτυπίες. Επίσης στην επέτειο των «ηρώων του πολυτεχνείου» εκφώνησε έταιρο λόγο εναντίων των «μπάτσων γουρουνιών δολοφόνων». Μετά όλοι μαζί,«δασκάλα» και μαθητές, τραγούδησαν τα «αντικάλαντα». Η κ. «δασκάλα» κατάγεται από την Μακεδονία έχουσα μάλλον σλαβικό επώνυμο!! Το θέμα δεν είναι τι έπραξε αυτή, αλλά τι έπραξαν οι γονείς των παιδιών.

Τίποτα!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ