Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2010

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ FYROM ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛΤην στιγμή που η κυβέρνηση των ανθελλήνων του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει να ανοίξει την κερκόπορτα σε εκατομμύρια μουσουλμάνους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα κι την Ευρώπη, ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Νίκολα Γκρουέφσκι, κατά την πρόσφατη επισκεψή του στο Ισραήλ , επεσήμανε τον κύριο ρόλο που θα μπορούσε να παίξει η FYROM στην καταπολέμηση του ισλαμισμού στα Βαλκάνια. Η επόσκεψη του Γκρουέφσκι στο Ισραήλ, απετέλεσε μία σωστή στρατηγική κίνηση με σκοπό την υποστήριξη της υποψηφιότητας της χώρας του στην ΕΕ, επειδή το Ισραηλινό λόμπι έχει ισχυρότατα ερίσματα στην ΕΕ. Ο ισραηλινός υπουργός εξωτερικών Avigdor Liebermanσε σε κοινό ανακοινωθέν, εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση της επιροής του Ισλαμ στις χώρες των Βαλκανίων, καθώς οι Ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες έχουν απτές αποδείξεις ότι η στρατολόγηση των ισλαμιστών στα Βαλκάνια είναι πολύ καλά οργανωμένη και υποστηρίζεται οικονομικά από πολλές ισλαμικές χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ