Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2009

ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΙΑΣΜΟΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


Ιρακινός λαθρομετανάστης ηλικίας 26 ετών συνελήφθη για το βιασμό 40χρονης μητέρας δύο παιδιών τις πρωινές ώρες της Τρίτης στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη στα Χανιά.
Ο Ιρακινός επιτέθηκε στη γυναίκα και την οδήγησε σε απόμερο σημείο όπου και την βίασε. Η γυναίκα προχώρησε σε καταγγελία στην αστυνομία και ο 26χρονος συνελήφθει χθες το μεσημέρι από άντρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων. Η γυναίκα αναγνώρισε το δράστη, ο οποίος κρατείται και ανακρίνεται απο τις αστυνομικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ