Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2009

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΘΑΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 05/05/06

Περίπου 30 επώνυμα πολιτικά στελέχη, Έλληνες και ξένοι ευρωβουλευτές και ακτιβιστές, μέλη του 4ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ, κρατήθηκαν προσωρινά όταν θέλησαν να εισέλθουν στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα και να φωτογραφίσουν τα κρατητήρια όπου έχουν υπάρξει καταγγελίες για βασανιστήρια Αφγανών μεταναστών.

Οπως κατήγγειλαν ο πρώην βουλευτής του Συνασπισμού ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ, ο Ιταλός ευρωβουλευτής Κατάνια Τζούστο της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης, η δικηγόρος Ιωάννα Κούρτοβικ και άλλα μέλη του Κοινωνικού Φόρουμ, λίγο μετά τις 10.30 το πρωϊ μπήκαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου ζήτησαν από το διοικητή να τους επιτραπεί να επισκεφθούν τα κρατητήρια.

Παράλληλα, στο τμήμα μπήκαν σταδιακά και άλλα περίπου 20 άτομα. Όπως καταγγέλλουν τα μέλη του Φόρουμ, ο διοικητής τούς φέρθηκε απρεπώς και δεν τους επέτρεψε να επισκεφθούν τα κρατητήρια….

Ο κ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ τόνισε ότι ως πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς είχαν το δικαίωμα να δουν από κοντά τις συνθήκες κράτησης στο Αστυνομικό Τμήμα. Επίσης ο κ. Τζούστο τόνισε ότι ήταν μια ειρηνική διαδήλωση και αντιμετωπίστηκαν με άσχημο τρόπο από την Αστυνομία. «Δεν φοβόμαστε, θα συνεχίσουμε τους αγώνες για τους μετανάστες στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε» προσέθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ