Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2009

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ


Αναδημοσίευση από http://anti-metanasteush.blogspot.com/2009/11/blog-post_19.html

Συμπλοκές μεταξύ Αλγερινών και Αιγυπτίων μουσουλμάνων λαθρομεταναστών έλαβαν χώρα την Πέμπτη 19-11-2009 στις 9:30 το βράδυ στην πλατεία Καραϊσκάκη στο κέντρο της Αθήνας.
Για περίπου 15 με 20 λεπτά ομάδες περίπου 200 ατόμων συγκρούοντο στην πλατεία και στην γύρω περιοχή. Ρόπαλα, μαχαίρια, πέτρες, καδρόνια στα χέρια Αλγερινών και Αιγυπτίων λαθρομεταναστών μετέτρεψαν την περιοχή σε πεδίο μάχης.

Από την οργή τους δεν ξέφυγαν ούτε και οι Ελλήνες περαστικοί και οι κάτοικοι της περιοχής, που τραβάνε το μαρτύριο της λαθρομετανάστευσης χειμώνα καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ