Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2009

ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΜΟΡΦΩΣΗ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Ποινική δίωξη για την πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορία της παράβασης καθήκοντος ασκήθηκε από την Εισαγγελία σε βάρος του πρύτανη Κ. Μουτζούρη και των αντιπρυτάνεων του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου Γ. Πολύζου και Γερ. Σπαθή.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά το πέρας προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου για τον τρόπο χρήσης τεχνολογικού εξοπλισμού στο Πολυτεχνείο.

Σύμφωνα με τα επίμαχα δημοσιεύματα, υπό την ανοχή των αρμοδίων της Πρυτανείας τεχνολογικός εξοπλισμός για την πρόσβαση στο διαδίκτυο που παραχωρήθηκε στο Πολυτεχνείο για εκπαιδευτικούς σκοπούς, εξυπηρετεί ιστολόγια του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Είναι γνωστό ότι στην σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ λειτουργεί ο server του αναρχοφασιστικού ιστότοπου indemedia. Οι παροικούντες εν τη Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι οι χειριστές του ιστοτόπου είναι δύο «καθηγητές» του τμήματος χημικών Μηχανικών και τέσσερις «φοιτητές». Μόνο ο κ. Εισαγγελέας και οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν τους γνωρίζουν. Πάντως εύλογα διερωτάται κανείς σε ποια χώρα του κόσμου θα συνέβαιναν αυτά και οι υπεύθυνοι δεν θα ευρίσκοντο στην φυλακή. Η είδηση είναι χαρακτηριστική για την αποστολή και την ποιότητα των Ελληνικών πανεπιστημίων, απεικονίζει δε εύλογα την αναρχοφασιστική ιδεολογία του κράτους που ζούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ