Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2015: 3,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


Οι νέοι εξωτικοί «Ελληνες» και ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ

Στις 24-1-2004 η Καθημερινή δημοσίευσε άρθρο όπου αναφέρεται ότι αλλοδαπός θα είναι ο ένας στους τέσσερις κατοίκους της Eλλάδας το έτος 2015, αναλογία που μεταφράζεται σε 3,5 εκατομμύρια μετανάστες επί 14,2 εκατ. πληθυσμού. Oι σχετικές προβλέψεις του OHE είναι ενδεικτικές της βαρύτητας που έχει το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής· άλλωστε η χώρα μας, με εξαίρεση το Λουξεμβούργο, έχει ήδη το υψηλότερο ποσοστό μεταναστευτικού πληθυσμού, νομίμου και παράνομου. Πρόθεση της Eλλάδος, πάντως, είναι να μη χάσει το ανθρώπινο πρόσωπό της, γι' αυτό και, όπως δήλωσε χθες ο υφυπουργός Eσωτερικών κ. Λ. Παπαδήμας, βασική προτεραιότητα της ελληνικής προεδρίας είναι η παροχή διευκολύνσεων για τους επί μακρόν διαμένοντες σε μία χώρα, όπως η δυνατότητα παραχώρησης άδειας διαμονής αορίστου χρόνου με τη συμπλήρωση πέντε ετών νομίμου παραμονής και εργασίας.

Ήδη από το 2003 διαφαίνετο η πολιτική του ΠΑΣΟΚ να δόσει την Ελληνική ιθαγένεια και το δικαίωμα ψήφου στους λαθρομετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ