Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009

ΣΥΝΕΛΗΦΘΕΙ ΜΕ ΕΝΤΑΛΜΑ ΤΗΣ INTERPOL Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Συνελήφθει το πρωί της Δευτέρας 19-10-2009 ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα κ. Jafet Aslam, έπειτα από ένταλμα της Interpol, σύμφωνα με το οποίο καταζητείται για διακίνηση λαθρομεταναστών. Το ένταλμα της Interpol είχε εκδοθεί έπειτα από αίτημα των πακιστανικών αρχών, οι οποίες κατηγορούν τον k. Aslam ότι απο το 2005 είχε μεσολαβήσει επ' αμοιβή για τη μεταφορά λαθρομεταναστών από το Πακιστάν στην Ελλάδα!!

Ο κατηγορούμενος κατέθεσε αίτημα, προκειμένου να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο, το οποίο θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες από το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών. Μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος.

Το εύλογο ερώτημα είναι το καθεστώς με το οποίο εισείλθε στην χώρα μας, και πως παρέμεινε εδώ αφού δεν είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο.

"Εγώ θα διαλέξω ποιός θα πάει στην αστυνομία για διερμηνέας", είπε ο κ. Aslam.
Ο κ. Aslam είναι άνεργος, πλην όμως πλούσιος πρόεδρος, διαθέτων πολυτελές αυτοκίνητο τύπου τζίπ. Είναι προσωπικός φίλος των κ. Χρυσοχοίδη και Παπανδρέου.
Στην διάρκεια των τελευταίων Ελληνικών εκλογών, ο κ. Aslam, γύρναγε με το αυτοκινητό του στις περιοχές του Αγ. Παντελεήμονα και Πατησίων και παροτρύνε τους πακιστανούς να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ.

Είναι σίγουρο ότι ο κ. Aslam σύντομα θα αφεθεί ελεύθερος για να συνεχίσει την δράση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ