Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009

ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΥΤΕ ΞΕΝΟΙ

The image “http://multimedia.papandreou.gr/photos/hphoto/20080630/1214826680-26058.thu.med” cannot be displayed, because it contains errors.

http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.com/2009/10/blog-post_22.html#comment-form

Ο γνωστός Βρετανός νεωτεριστής και μελετητής του εθνικισμού Anthony Smith στο βιβλίο του "Εθνική ταυτότητα" αναφέρει ότι δύο είναι τα κύρια είδη πλήρους εθνοτικού αφανισμού: η γενοκτονία και η εθνοκτονία, η οποία ορισμένες φορές ονομάζεται και «πολιτισμική γενοκτονία».

Στην Ελλάδα επί 15 χρόνια τα σύνορα καταλύθηκαν όπως και οι πάσης φύσης νόμοι από τήν αθρόα λαθρομετανάστευση . Ενώ η μετανάστευση των Ελλήνων μεταναστών στις ευρωπαϊκές και υπερπόντιες χώρες κινήθηκαν βάσει του νόμου αυτών των χωρών δεν έγινε αυτό στην χώρα μας.

Υπάρχουν στην αγγλική γλώσσα οι όροι
immigration policy και immigrant policy, μεταναστευτική πολιτική και πολιτική των μεταναστών. Ο πρώτος όρος αναφέρεται στην εθνική-κρατική πο­λιτική επί τού μεταναστευτικοϋ επάνω στη βάση του εθνικού συμφέ­ροντος, ενώ ο δεύτερος στην ρύθμιση των προβλημάτων των -νομίμων-μεταναστών (π.χ. σχολεία, εργασία, ένταξη στην τοπική κοινωνία). Άρα επιτυχημένη πολιτική για τους μετανάστες αν δεν προϋπάρχει σωστή μεταναστευτική πολιτική του κράτους. Αυτή η πολιτική απαιτεί πρώτιστα βελτίωση της εντάξεως των μεταναστών με μεγαλύτερο κρατικό έλεγχο τής μεταναστευτικής ροής. Αυτό περιλαμβάνει απε­λάσεις των παρανόμως εισελθόντων (les "sans papiers" όπως λένε οι Γάλλοι).

Εμείς τι κάναμε όλα αυτά τα χρόνια ;

Την πλήρη καθιέρωση του μαξιμαλιστικού πολυπολιτισμού ή όπως αναφέρει ο καθηγητής Ρωμανός του «πολιτικού πολυπολιτισμού». Αυτό γίνεται διότι στην φαντασία μίας ομάδας κοινωνιο­λόγων, πανεπιστημιακών, δημοσιογράφων κλπ επικρατεί η άποψη ότι :

-το Ελληνικό έθνος είναι μία φαντασιακή κοινότητα
-η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένας ούδετεροεθνές κρατικό μόρφωμα αποτελούμενο από πολλές εθνότητες με ίσα πολιτικά δικαιώματα που διαβιούν ειρηνικά η μία δίπλα στην άλλη με απόλυτο σεβασμό της «διαφο­ρετικότητας».

Ο
Anthony Smith στο ίδιο βιβλίο αναφέρει για αυτό :

Για ορισμένους, αυτό σημαίνει πως βρίσκεται εν εξελίξει ένα καινούριο είδος έθνους, το «πολυεθνικό έθνος», ενώ για άλλους πως το έθνος τείνει να ξεπεραστεί. Είναι σαφές πως η άποψη που υποστηρίζει ο καθένας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον ορισμό του έθνους που υιοθετεί ή εν πάση περιπτώσει από το πώς ορίζει την προκειμένη της εθνικής «ομοιογένειας». Ακόμα και αν θεωρήσουμε πως η έννοια του έθνους είναι αποκλειστικά κατασκεύασμα των εθνικιστών (οι οποίοι όμως, όπως υποστήριξα, περιορί­ζονταν από τις ιδιαίτερες εθνοτικές τους ιστορίες) δεν είναι βέβαιο ότι το αίτημα για ένα «ομοιογενές έθνος» είχε το ίδιο νόημα για όλους τους.

και καταλήγει :

Σε αυτό το σημείο, τελικά, προσκρούουμε στα όρια των ανθρώπινων «κατασκευών» και «αποδομήσεων» - γιατί πίσω από το σχέδιο για μια παγκόσμια κουλτούρα κρύβεται η προκειμένη πως η κουλτούρα αποτελεί ένα κατασκεύασμα της ανθρώπινης φαντασίας και τέχνης, του οποίου πρέπει να «διαβάσουμε» το κείμενο και να αποδομήσουμε τις παραδοχές.
Όπως ακριβώς το έθνος θεωρείται από ορισμένους ως μια «φαντασιακή κοινότητα», ως κατασκεύασμα της εξουσίας και της ιντελιγκέντσιας, έτσι και μια παγκόσμια κουλτούρα η οποία θα είναι μια απομίμηση στοιχείων του παρελθόντος υποστηριζόμενη από την επιστήμη και τις τηλεπικοινωνίες, θεωρείται ως η πιο τολμηρή και φιλόδοξη πράξη της φαντασίας της ανθρωπότητας. Ωστόσο τα κείμενα από τα οποία αναγκαστικά θα συντεθεί ένας τέτοιος κοσμοπολιτισμός, τα διακωμωδημένα συστατικά αυτού του συνονθυλεύματος, δεν είναι άλλα από τους μύθους, τις μνήμες, τις αξίες, τα σύμβολα και τις παραδόσεις που διαμορφώνουν την κουλτούρα και το λόγο των διαφόρων εθνών και εθνοτικών κοινοτήτων.
Άρα, αυτά ακριβώς τα έθνη και οι
ethnies οριοθετούν ιστορικά το λόγο μας.


Αυτά τα αναφέρω με αφορμή την πλήρη εφαρμογή της εθνοκτονίας που άρχισε πλέον να εφαρμόζει η καινούργια κυβέρνηση που ξεκίνησε με

  • την απαλοιφή/αποδόμηση του όρου "εθνικού" από τα Υπουργεία
  • την ταύτιση των πολιτικών δικαιωμάτων των Ελλήνων με λαθρομετανάστες
  • την άρνηση των ίδιων δικαιωμάτων στους Έλληνες της διασποράς και
  • φυσικά η θύελλα που έρχεται και είναι η πλήρη υποταγή της εθνικής παιδείας στον εθνομηδενισμό.

Όλα δείχνουν ότι ή Ελλάδα είναι πιλοτικό πείραμα της Νέας Τάξης, θύμα νέων σχεδιασμών στά Βαλκάνια που προυποθέ­τουν την διάλυση του ελληνικού έθνους, τον διαμελισμό του κράτους, την υβριδιοποίηση του γένους. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες διότι οι δνάμεις που μας επιβουλεύονται δεν θά περιμένουν άλλο.

Μεγάλη Αλβανία, Κόσσοβο, Σκόπια, Τουρκία, Η.Π.Α., το μουσουλμανικό τόξο στά Βαλκάνια, η διεθνοποίηση τής Θεσσαλονίκης, αυτής της δεύτερης Ιερουσαλήμ...

Κανένα έθνος της Ευρώπης δεν υπονομεύεται από το ίδιο το κράτος όπως η Ελλάδα. Πουθενά δεν υπάρχει τέτοια συστράτευση της πολιτικής και πνευματικής ελίτ, των ΜΜΕ καί μηχανισμών της διοίκησης κατά του ζωντανού πυρήνα του έθνους όπως εδώ. Πουθενά δέν υπάρχει τέτοια αναλγησία μπροστά εις την γκετοποίηση των πόλεων, την καταστροφή του εγχωρίου εμπορίου από τό λαθρεμπόριο, την απειλή της μαφιόζικης αλλοδαπής εγκληματικότη­τας, την υπονόμευση των θεσμών, την αλλοίωση της παιδείας, την ελληνική υπογεννητικότητα σε συνδυασμό με την αλλοδαπή υπεργεννητικότητα, την διαφαινόμενη απώλεια πολιτικού ελέγχου, την διάρρηξη της παράδοσης, της ιστορίας, του πολιτισμού, της κοινωνικής συνοχής, τον επαπειλούμενο διαμελισμό της χώρας μέσα από την σύμπραξη μίας πέμπτης φάλαγγας με τον αλυτρωτισμό των γειτονικών κρατών.

Ευτυχώς ακόμα υπάρχουν άτομα στην Ελλάδα που δεν θέλουν να γίνουν πειραματόζωα στην μεταρρυθμιστική/διεθνιστική/παγκοσμιοποιημένη κουλτούρα. Δυστυχώς ο μοναδικός πολιτικός φορέας που θα μπορούσε να πει ΟΧΙ στην πολιτιστική γενοκτονία έκανε το ανήθικο ...."νόμιμο και ηθικό" με αποτέλεσμα πλέον τον καλπασμό του εθνομηδενισμού και την αποδόμηση του Ελληνικού έθνους από τις λεγόμενες "προοδευτικές δυνάμεις". Ενώ οι Ευρωπαίοι πλέον αντιστέκονται προστατεύοντας τον πολιτισμό τους και τον εθνικό τους προσανατολισμό, εμείς έχουμε γίνει βορά των ορδών που μας στέλνουν αυτοί και οι Τούρκοι.

Το ερώτημα πάντως είναι γιατί ;Ποιός επεδίωξε να μεταλλαχθούν και να εξαφανίσθούν οι αντιστάσεις του πλέον ιστορικού έθνους της Ευρώπης, με την καθολική σχεδόν αποδοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων;

Δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε ότι μεταξύ άλλων παραγόντων που επιτανχυναν τον εθνομηδενισμό , υπήρξε η άλωση των κομμάτων, ιδίως των αριστερών, από μία μικρή αλλά καλά οργανωμένη ομάδα απογόνων των σλαβομακεδόνων αποσχιστών, από αυτούς που έμειναν στην χώρα μετά την κομμουνιστική ανταρσία (αναζητήστε και υπουργούς του ΠΑΣΟΚ), οι οποίοι βάσει οργανωμένου σχεδίου πραγματοποίησαν την ιδεολογική και εθνική αποδόμηση των Ελλήνων. Το σύνθημα περί «ενιαίας και ανεξάρτητης Μακεδονίας» μόνο μέσω της εθνικής αποδόμησης μπορεί να επιτευχθεί. Πιπροσθέτως, με το «αίσθημα κατοτερότητας του δεξιού», η ΝΔ με αιχμή του δόρατος τον κ. Παυλόπουλο, επεδίωξε την μετάλλαξη της Ελλάδος σε πολυπολιτισμική κοινωνία με επιδίωξη της δημιουργία σημαντικής ισλαμικής συνιστώσας.

Μόλις πρόσφατα π.χ. έξω από την Νομαρχία Αθηνών, πλησίον του σταθμού του μετρό «ΦΙΞ», υπήρχε γιγαντοαφίσα με υπογραφή Παυλόπουλου που έγραφε: «Μαζί με τους μετανάστες χτίζουμε μία νέα κοινωνία, μία νέα Ελλάδα». Αφίσες του Siriza και των μεταναστών στα γκέτο των Αθηνών διαφημίζουν: «Ούτε Έλληνες, Ούτε ξένοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ