Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΜΕΝΕΙ Ο κ. Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΑΠΟΣΧΙΣΤΩΝ




11 Σεπτεμβρίου, http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.com/

Σε δηλώσεις του εκπρόσωπου της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου ( http://greece-salonika.blogspot.com), ανφορικά με τον επαναπατρισμο των σλαβομακεδόνων αυτονομιτών που σχεδιάζει το ΠΑΣΟΚ, ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε χαρακτηριστικά :

Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι η Ελλάδα, παράλληλα με την αυστηρή και ανυποχώρητη υποστήριξη της θέσης του για την εθνική κόκκινη γραμμή, με βάση την οποία θα λυθεί το Σκοπιανό, μπορεί και πρέπει να επιδεικνύει ανθρωπιστική στάση απέναντι σε ορισμένα προβλήματα ελαχίστων υπερηλίκων προσώπων.

Η στάση των πολιτικών κομμάτων, συμπεριλαμβανόμενων και αυτών της κεντροδεξιάς, στα λεγόμενα εθνικά θέματα, αντανακλά την υιοθέτηση πολιτικών πρακτικών που χαρακτηρίζονται από το λεγόμενο «σύνδρομο της μεταπολίτευσης».

Αυτό συνίσταται στην συνειδητή απόφαση του πολιτικού κόσμου, η μεταπολιτευτική Ελληνική κοινωνία και κράτος, να οικοδομηθούν πάνω «στην αντιπαλότητα» του συστήματος αξιών, ιδεολογίας και κρατικών συμπεριφορών της επταετίας των συνταγματαρχών, (η οποία βεβαίως στην ουσία της δεν διέφερε σε τίποτα από αυτή του πρώτου Ελληνικού κράτους). Η συνειδητή αυτή απόφαση συνεπικουρήθει με την διαχρονική διάθεση για κοινωνική και πολιτική εκδίκηση των ηττημένων του εμφύλιου σπαραγμού. Με λίγα λόγια απεφασίσθη από τους πολιτικούς και την αριστερά να οικοδομηθεί μια νέα κοινωνία και κράτος βασισμένα στις αρχές του διεθνισμού, όπου η αξίες και οι δομές πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε το εθνικό νεοελληνικό κράτος από το 1830 και ένθεν θα πρέπει να διαγραφούν και να ξεχαστούν. Ισχυρό κράτος οικοδόμησε η δεξιά στην Ελλάδα; Εμείς θα το διαλύσουμε! Θα καταστρέψουμε την παιδεία του, τις αξίες του, την παράδοση του, την αρχιτεκτονική του, τον στρατό και τα σώματα ασφαλείας. Με τα τελευταία μάλιστα έχουμε ανοιχτούς λογαριασμούς από τον εμφύλιο! Θα διαλύσουμε λοιπόν την χωροφυλακή, την αγροφυλακή και την δασική υπηρεσία. Εθνική πολιτιστική ομοιογένεια επεδίωξε το κράτος της δεξιάς;

Εμείς θα γεμίσουμε την χώρα με λαθρομετανάστες ιδίως μουσουλμάνους, με σλαβομακεδόνες με τσάμηδες με Τούρκους, με οτιδήποτε θα αποδυναμώσει την εθνική και κρατική υπόσταση που οικοδόμησαν τα επάρατα αστικά πολιτικά σχήματα.

Η πολιτική οξυδέρκεια του Α. Παπανδρέου, συνίστατο στο ότι αντιλήφθηκε ότι θα μπορούσε να εκμεταλλευθεί πολιτικά την υποβόσκουσα ιδεολογική μετάλλαξη του έθνους που συστηματικά επί χρόνια ύφαινε η αριστερά. Ο Α. Παπανδρέου εγνώριζε ότι η στροφή αυτή, νομοτελειακά θα ωθούσε την χώρα στο να αποκτήσει δομές μαφιόζικου κράτους, δεν τον ένοιαζε όμως αρκεί αυτός να ικανοποιούσε τα αχαλίνωτα εγωκεντρικά πάθη του.

Το σημερινό ΠΑΣΟΚ είναι γνήσιο τέκνο του «συνδρόμου της μεταπολίτευσης» και υπό αυτή την θεώρηση μπορεί να ερμηνευθεί η απόφαση του Α. Λομβέρδου να επιτρέψει τον επαναπατρισμό των σλαβομακεδόνων αυτονομιστών αγνοώντας τις συνέπειες του συμβολισμού της πράξης του για τον Ελληνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ