Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΑΞΙΕΣ


Σε αρθρο του στο Βήμα της Κυριακής, 14 Οκτωβρίου 2007, με τίτλο «Με όποιον δάσκαλο καθίσεις», ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ αναφέρεται στις αξίες που έχει εμπεδώσει στα νέα παιδιά η αριστερά στην Ελλάδα μετά την μεταπολίτευση. Γράφει ο ΓΜ.

«Τόσο ο γιος συμπαθέστατου στελέχους του Συνασπισμού, που συνελήφθη για ληστεία με χρήση όπλων, που ομολόγησε υπερήφανος ότι ληστεύει και οπλοφορεί ως αντιεξουσιαστής, όσο και η θυγατέρα άλλου αξιόλογου βουλευτή του Συνασπισμού που εμπλέκεται σε χρήση και εμπορία ναρκωτικών, αλλά και όπλων, είναι ενήλικοι. Επίσης έχουν πλήρη επίγνωση των πράξεών τους και μάλλον θα τιμωρηθούν κατά νόμον. Και αυτονόητα υπογραμμίστηκε ότι η ευθύνη για τα όσα έπραξαν δεν μπορεί να είναι οικογενειακή και παραταξιακή. «Είναι πιο δύσκολο να είσαι πατέρας από το να είσαι ηγετικό στέλεχος κόμματος» σχολίασε ο κ. Αλαβάνος. Αραγε όμως είναι άμοιρος ευθυνών και ο κομματικός σχηματισμός τον οποίο εξέφραζαν οι δύο τραγικοί πατέρες;

Τι άκουγαν τα παιδιά αυτά στο σπίτι τους από τις πρώτες ημέρες που άρχισαν να καταλαβαίνουν; Οτι η κοινωνία είναι άδικη και οι εκλεγμένοι άρχοντες δεν εκφράζουν τη βούληση και το συμφέρον του λαού. Οτι μια μικρή ομάδα που κατέχει όμως την αλήθεια και μονοπωλεί την κοινωνική ευαισθησία είναι ταγμένη να καταλύσει αυτό το άδικο καθεστώς. Οτι καλά κάνουν τα παιδιά και κατεβαίνουν στο πεζοδρόμιο και δικαιολογούνται που καταστρέφουν ό,τι βρούνε μπροστά τους. Οτι δεν χρειάζεται να μελετούν αφού μπορούν να αντιγράφουν από τον διπλανό τους. Οτι μπορείς χωρίς συνέπειες να παραβιάζεις το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής. Ετσι, λοιπόν, και τα παιδιά τους και οι όποιοι νέοι τούς πιστεύουν δεν σέβονται το Σύνταγμα και τους νόμους. Αρνούνται να εργασθούν για να μην κάνουν πλούσια τα αφεντικά. Και μιας και το χαρτζιλίκι των γονέων τους δεν επαρκεί για τις καφετέριες, τις μοτοσικλέτες και τον οπλισμό για το αντάρτικο των πόλεων, ληστεύουν τράπεζες, καταστήματα, ακόμη και τα πανεπιστήμια. Ετσι, χωρίς βιοποριστικές ανάγκες εξοπλίζονται, βάζουν και τις κουκούλες και δίνουν μάχες κατά της άτιμης κοινωνίας. Ενώ η τρομοκρατημένη νόμιμη εξουσία δεν τα συλλαμβάνει ή και όταν το τολμά, το πράττει με κίνδυνο ζωής καθυβριζόμενη από τα περισσότερα αριστεροκρατούμενα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ και τα «προοδευτικά» κόμματα.

Οσάκις συλλαμβάνονται τρομοκράτες, βομβιστές και «ιδεολόγοι» ληστές, αμέσως οι διόλου αθώοι προστάτες τους μαζί με αφελείς και καλοπροαίρετους διανοουμένους σπεύδουν να τους υπερασπισθούν ως θύματα της άδικης κοινωνίας, η οποία - λένε - πρέπει προηγουμένως να γίνει αγγελικής αρετής προκειμένου να εκλείψουν και οι παρεκτρεπόμενοι. Δηλαδή ποτέ!

Στον ίδιο κυρίως κομματικό χώρο υποστηρίζεται επίσης έντονα η απενοχοποίηση των μαλακών ναρκωτικών (χασίς) ως ακίνδυνων για την υγεία. Εύλογα τα παιδιά πιστεύουν στους πατεράδες και τους φίλους τους και ωθούνται στην παράνομη χρήση και εμπορία. Θύμα αυτής της διαδεδομένης πλάνης είναι και η θυγατέρα βουλευτή του Συνασπισμού. Μάταια το ΚΕΘΕΑ με την τεράστια πείρα του προειδοποιεί ότι η χρήση του χασίς είναι ο προθάλαμος για τη μετάβαση στα σκληρά ναρκωτικά. Η εγκληματική εκστρατεία κατά της αποποινικοποίησης των μαλακών ναρκωτικών συνεχίζεται ακόμη και σήμερα, παρά το ότι και η έγκυρη αριστερή βρετανική εφημερίδα «The Independent» ζήτησε συγγνώμη από την ανθρωπότητα, καθ' ότι θύμα η ίδια της αντιλήψεως αυτής την υποστήριξε μαχητικά και την επέβαλε στη Βρετανία. Αποτέλεσμα ο πολλαπλασιασμός των χρηστών αλλά και των θυμάτων της σχιζοφρένειας, την οποία αποδείχθηκε ιατρικά ότι προκαλεί το χασίς. Πολύ αργά για τα εκατομμύρια θύματα παγκοσμίως, ανάμεσα στα οποία και η κόρη του βουλευτή του Συνασπισμού. Οδυνηρός για μένα ο σχολιασμός αυτός, αλλά μερικοί παίζουν εν ου παικτοίς. Και το πληρώνουν. Μαζί και εμείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ