Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΑΜ/ΕΛΑΣ (ΚΚΕ) ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ1) Στις 5 Ιουνίου 1944, κατά την διάρκεια σύσκεψης στελεχών του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ, εκτελέσθηκε ο Χαρ. Κατωπόδης (καπετάν Αράπης, υπολοχαγός, στρατιωτικός διοικητής του ΕΛΑΣ του Καιμακτσαλάν, επειδή κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι πρόδωσε την αντίσταση και συνεργάζεται με τους Βουλγάρους.

2) Ο στρατιωτικός διοικητής του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ Χολομόντος Ζαχαρίας Ζαγορίτης από την Αρναία Xαλκιδικής, εκτελέστηκε απο την ΟΠΛΑ μετά από ενέδρα, γιατί αντέδρασε στις εκτελέσεις στελεχών του ΕΑΜ Χαλκιδικής.

3) Ο διοικητής του 28ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ ταγματάρχης Χρήστος Λαζαρίδης σε συνεννόηση με τους ανθ/γους Θεόδωρο Ευφραιμίδη και Πέτρο Δάγκα, αποφάσισαν να χτυπήσουν και να εξοντώσουν το κομιτατζίδικο τάγμα του ΣΝΟΦ που ανήκε στον ΕΛΑΣ. Έγιναν όμως αντιληπτοί από το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ και αφού συνελήφθησαν καταδικάσθηκαν σε θάνατο από λαϊκό δικαστήριο για την πρόθεση τους αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ