Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ!


Στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, η πλειοψηφία των καθηγητών και του προσωπικού πρόσκειται πολιτικά στον ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ. Από το 1985 και μετά τα χρήματα των διαφόρων πακέτων στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην κυριολεξία κατέληξαν στον κάλαθο των αχρήστων ως προς το αποτέλεσμα, μέσω αμφιβόλου ποιότητας ερευνητικών έργων, τα οποία διαχειρίζονταν με την βοήθεια της πολιτικής στήριξης των κομμάτων, με προφανή προσωπικά οφέλη. Εκτός από τα προγράμματα υποδομών και ανάπτυξης, η Ευρωπαϊκή ένωση διέθεσε και διαθέτει πακτωλό χρημάτων για κοινωνικά θέματα που αφορούν τις μειονότητες, τους μετανάστες, τις λιγότερο διαδεδομένες γλώσσες, κλπ. Έτσι με γνώμονα το προσωπικό όφελος, το ακαδημαϊκό κατεστημένο κατασκεύασε ένα νεοτερικό «προοδευτικό, δημοκρατικό και αντιρατσιστικό» κίνημα στην χώρα μας. Οι δημοσιεύσεις στον Ελληνικό τύπο και οι εμφανίσεις στα ΜΜΕ χρυσοπληρώθηκαν. Τα «επιστημονικά συνέδρια» και οι «ημερίδες» χρηματοδοτήθηκαν με μυθικούς προϋπολογισμούς. Τα «επιστημονικά συγγράμματα» εκδόθηκαν υπερτιμολογημένα. Οι πανεπιστημιακές έδρες κατακτήθηκαν από συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα.

Αφού λοιπόν κατέκτησαν με τις προκλητικές σε χλιδή βίλες τους τα βόρεια προάστια των Αθηνών, τους ιππικούς ομίλους και τα Τένις club της Εκάλης, πρόσφατα ανακάλυψαν ότι το Ισλάμ θα μπορούσε να είναι μελλοντικά η «μητέρα του πλουτισμού» στην Ελλάδα, αφού η ισλαμική κίνηση στην χώρα μας χρηματοδοτείται από την Σαουδικής Αραβία και τις άλλες ισλαμικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας.

Έτσι λοιπόν οι καθηγητές των Ελληνικών Πανεπιστημίων (και με την συμμετοχή φοιτητών), έχοντας την εμπειρία της πρώην αριστερής τους δράσης, πρωτοστάτησαν σε πληθώρα «προοδευτικών και δημοκρατικών κινήσεων», με ανάρτηση πλήθος αφισών, δημιουργία ιστολογιών, έκδοση βιβλίων, ομιλιών και σεμιναρίων, όπου προτρέπουν τους Έλληνας φοιτητές και πολίτες να γίνουν καλοί μουσουλμάνοι. Η «κίνηση» αυτή πρωτίστως, ενεφανίσθη στην Πάντειο «Ανωτάτη Σχολή», όπου εκκολάπτονται πολιτικοί, και δημιουργούνται πρωθυπουργοί.

Η μεγάλη συγκέντρωση των πετροδολαρίων της Σαουδικής Αραβίας, δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητο και τον έτερο πόλο της «προόδου» στην χώρα μας: το δημοσιογραφικό κατεστημένο, με πρώτο υποψήφιο αγωνιζόμενο στην αρένα της άμιλας του ανθελληνισμού το εκδοτικό συγκρότημα» του κ. Αλαφούζου. Έτσι σε δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής, διαφημίζεται με εκτενές άρθρο η ιστοσελίδα των ισλαμιστών, που έκαψαν την Αθήνα προσφάτως, μαζί με τους αριστερούς Έλληνες συναγωνιστές τους.

Νέοι αγωνιστικοί δρόμοι και λεωφόροι ανοίγονται στην πατρίδα μας για την ακαδημαϊκή και δημοσιογραφική «ιντελιγκένχια». Αυτοί οι δρόμοι είναι οικονομικά πιο αποδοτικοί από τις παραδοσιακές ατραπούς του ανθελληνισμού που βάδισε μέχρι σήμερα η αριστερά στην χώρα μας….

Τους ευχόμεθα «καλές δουλειές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ