Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Κυριακή, 16 Αυγούστου 2009

ΓΝΩΜΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ1) O Αριστερός συγγραφέας Ανδρέας Κέδρος στο βιβλίο του η «Ελληνική Αντίσταση 1940-1944» στην σελίδα 160 γράφει:

« ..ήταν ομοφυλόφιλος. Τον συνόδευε πάντα ένα παλικάρι με ρόδινα μάγουλα..».

2) Το αναρχικό περιοδικό «Ιδεοδρόμιο, 1980» τον αποκαλεί:

«..Αυτή η Σουλτάνα…».

3) Η εφημερίδα «Ελεύθερος» δημοσίευσε την 19ην Δεκεμβρίου επιστολή του ελασίτη Αθανασίου Κάβουρα (Καπετάν Βασίλη), ο οποίος αφού περιγράφει τον μέχρι θανάτου βασανισμό χωρικού από τον γενναίο Καπετάνιο και τον αποκεφαλισμό ενώπιον του πατρός πριν αποθάνει του 12 χρόνου γιου του, περιγράφει με λεπτομέρειες τις ομοφυλοφιλικές σεξουαλικές περιπτύξεις του Καπετάνιου με τον Λέοντα αμέσως μετά τις εκτελέσεις.

4) Το περιοδικό «ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» εκδιδόμενο από το ΚΚΕ κάνει την αυτοκριτική του στις 9 Σεπτεμβρίου 1950..

«Η κομματική καθοδήγηση τοποθέτησε τον καπετάνιο Θανάση Κλάρα (Αρη Βελουχιώτη), που έκανε δήλωση και αποκήρυξε το ΚΚΕ στην 4ην Αυγούστου και ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ. Δίπλα στον Κλάρα καπετάνιοι των περισσότερων Μεραρχιών και Ταξιαρχιών τοποθετήθηκαν πρώην δηλωσίες και διαγραμμένοι από το ΚΚΕ για χαφιεδισμό (Ξυνός, Καραπαναγιώτης, κλπ ). Στρατιωτικά στελέχη συγκεντρώθηκαν στον ΕΛΑΣ, ανίκανοι αξιωματικοί του παλιού στρατού και το χειρότερο ύποπτοι (π.χ. Μπακιρτζής). Εκατοντάδες τυχοδιώκτες πλουτήσαν σε βάρος του κόμματος. Οι γραμματείς των οργανώσεων ήταν ανεξέλεγκτοι. Αρκεί να αναφέρουμε τις προίκες που πλιατσικολογούσαν τέτοιου είδους στελέχη στην Ρούμελη, το Κιλκίς την Βέροια κλπ, για να αντιληφθούμε πως χάσαμε τότε τους ανθρώπους..».

5) Ο Γιάννης Ιωαννίδης (2ος στην ιεραρχία του ΚΚΕ μετά τον Σιάντο) στο βιβλίο του «Αναμνήσεις-Προβλήματα της πολιτικής του ΚΚΕ στην Εθνική Αντίσταση 1940-1945», εκδ. Θεμέλιο Αθήνα 1979, σελ158. γράφει:

«Ο Άρης ήταν πάντα νταής, ωσότου κάνει την δήλωση(της αποκήρυξης του ΚΚΕ ). Όμως πάντα είχε και το αλήτικο στοιχείο πάνω του. Τον ξέραμε. ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΑΛΗΤΕΙΑ».

6) Ο Ηλίας Πετρόπουλος στο βιβλίο του «Ο κουραδοκόφτης –ένας πρόλογος και 28 άρθρα», Νεφέλη Αθήνα 2002, σελ 123-134 γράφει:

« Το ερώτημα παραμένει αναπάντητο (από πλευράς ΕΑΜ/ΕΛΑΣ). Ποιος είχε την φαεινή ιδέα των σφαγών; και, ποιος διέταξε να γίνουν αυτές οι σφαγές; Τώρα πια νομίζω, ότι ο άνθρωπος που ξεκίνησε την μακάβρια ιστορία των σφαγών είναι ο Άρης Βελουχιώτης…….Ο Άρης ήταν παθολογικός κίναιδος».

7) Στο βιβλίο του Κώστα Μπάρμπη, «Η τραγωδία της Ελλάδος εις τρεις πράξεις», Πελασγός Αθήνα 2000 σελ 245-248, γίνεται λόγος με τεκμηριωμένα παραδείγματα για «..τας ανωμάλους σεξουαλικάς ροπάς του Βελουχιώτη»

8) Ο καθηγητής Κ. Δεσποτόπουλος, πολιτικός και νομικός σύμβουλος του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ (ΚΚΕ), διατελέσας και βουλευτής της ΕΔΑ, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» την 11η Ιανουαρίου 1982 αναφέρει [1]:

«..Ο Άρης Βελουχιώτης μου είχε εκμυστηρευθεί ότι ήταν ανίκανος, αποδίδων την πάθηση του σε βασανισμό της Αστυνομίας…Ένα τελικό συμπέρασμα που μπορώ να πω, είναι ότι ο αρχικαπετάνιος του ΕΛΑΣ ήταν μία δυνατή, αλλά διχασμένη (σχιζοφρενική) προσωπικότητα. Υπέφερε από ψυχικά τραύματα, π.χ. από ισχυρότατο πλέγμα μειονεξίας λόγω της διαγραφής του από το ΚΚΕ, εξ αιτίας μίας δήλωσης μετανοίας που είχε κάνει στο απώτερο παρελθόν. Υπέφερε ακόμα και από άλλα, ειδικής φύσεως απωθημένα, δημιουργημένα από ορισμένη λειτουργική ανεπάρκεια, …..Εξ άλλου η λειτουργική ανεπάρκεια, για την οποία μου είχε μιλήσει ο ίδιος, του προκαλούσε αντισταθμιστική ψυχική αντίδραση και τότε γινόταν ένας επιθετικός, σκληρός και αδυσώπητος άνθρωπος… ».

[1] Δ. Κούκουνα «’Αρης Βελουχιώτης, ο αμφιλεγόμενος καπετάνιος του ΕΛΑΣ», εκδόσεις ΜΕΤΡΟΝ, Αθήναι 2006.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ