Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ



1) Στον απόρρητο φάκελο Άρης Βελουχιώτης (VELOUKHIOTIS, Ares, 22666A. The National Archives, HS9/1524/3, job no: 247314) των Βρετανικών Εθνικών Αρχείων περιέχονται αρκετά έγγραφα σχετικά με τον Άρη Βελουχιώτη. Φαίνεται ότι το Βρετανικό Foreign Office δεν το απασχολούσε η «Κομμουνιστική» προέλευση του καπετάνιου και οι πολιτικές του πεποιθήσεις, αλλά η αιματηρή του δράση στον άμαχο πληθυσμό που δεν επιθυμούσε να ενταχθεί στο ΕΑΜ, αφού η ταύτιση της Μεγάλης Βρετανίας με τον Άρη Βελουχιώτη θα της αφαιρούσε το ηθικό προβάδισμα στα μάτια του Ελληνικού λαού σε σχέση με τις δυνάμεις του άξονα.

’Έτσι, ο εν λόγω φάκελος περιέχει το έγγραφο της μονάδος S.F.U προς την Force 133, από 2 Δεκεμβρίου 1944, με το οποίο ζητείται εκ μέρους της διευθύνσεως G.S.I (b) του 3ου Σώματος Στρατού, ο

«…σχηματισμός ενός αξιόπιστου φακέλου για τον Άρη προκειμένου να εξακριβωθεί η ύπαρξη επαρκούς μαρτυρίας που δικαιώνει την κατάταξη του ως εγκληματία πολέμου με σκοπό την παραπομπή του σε δικαστήριο των ηνωμένων Εθνών».

(The National Archives HS9/1524/3).


2) Ο λοχαγός Lyall Wilkins υπηρέτησε στην Καλαμάτα από τον Ιούνιο ως τον Οκτώβριο του 1944. Μετά την επιστροφή του στην Αγγλία εξελέγη βουλευτής του Εργατικού Κόμματος της Αγγλίας (συνεπώς ήταν αριστερός) και σταδιοδρόμησε σαν ανώτερος δικαστής. Στα απομνημονεύματα του (The memories of Lyall Wilkies) αναφέρει:

«… Ο Άρης Βελουχιώτης Διοικητής της 3ης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ, έφθασε στην πόλη της Καλαμάτας μαζί με μερικούς αξιωματικούς της μεραρχίας του και οι φωτογραφίες έξω από το ξενοδοχείο REX είχαν ληφθεί τότε. Ο Άρης είναι δολοφόνος, σαδιστής, σοδομίτης, και βασανιστής, του οποίου η προτιμούμενη διασκέδαση ήταν να γδέρνει ανθρώπους ζωντανούς (skinning people alive). Ήταν όμως γενναίoς, καλός μεραρχιακός διοικητής και εξ ολοκλήρου αφοσιωμένος κομμουνιστής, ο οποίος αρνήθηκε ένα Βρετανικό Στρατιωτικό παράσημο, που του είχε προσφερθεί για συμμετοχή του στην ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου το 1942……

3) Για την δράση του Άρη Βελουχιώτη στην Καλαμάτα γίνεται μνεία στη βιογραφία του George 2nd Earl Jelico που κυκλοφόρησε το 2007.

«… Στην Καλαμάτα ο ηγέτης του ΕΑΜ Άρης Βελουχιώτης πραγματοποίησε μία φοβερή σφαγή αθώων ανθρώπων. Ο Άρης… ήταν γνωστός σαν χασάπης και βασανιστής των Ελλήνων αντικομμουνιστών με τα ίδια του τα χέρια. Ομολόγησε ο ίδιος ότι ήθελε «να τιμωρεί τους προδότες»,οι οποίοι είχαν καταταγεί στα Ελληνικά Τάγματα Ασφαλείας….».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ