Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Σάββατο, 15 Αυγούστου 2009

ΕΞΩΝΤΩΣΕ Ο ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ;Ο Σπύρος Στίνας, παλαιός Κομμουνιστής και αγωνιστής από το 1920, στο βιβλίο του ΕΛΑΣ-ΕΑΜ-ΟΠΛΑ που εκδόθηκε το 1986 στην Αθήνα από την Διεθνή Βιβλιοθήκη, αναφέρεται στην τρομοκρατία και την δολοφονική δράση και παράνοια του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ (ΚΚΕ) στην διάρκεια της κατοχής, όπου εκτός από τους «φασίστες», «ταγματαλήτες» και «αντιδραστικούς» δολοφόνησε συστηματικά χιλιάδες κομμουνιστές που διαφώνησαν με την σταλινική γραμμή του. Στην σελίδα 86, 89-90 αναφέρεται και στον Θανάση Κλάρα.

Γράφει ο Στίνας: « …Είναι αφάνταστη η λύσσα με την οποία κυνήγησαν οι σταλινικοί του ΕΑΜ τους διεθνιστές κομμουνιστές με την μάσκα του πατριώτη…Αγωνιστές γνωστούς και αφοσιωμένους με όλη τους την ψυχή στο απελευθερωτικό κίνημα των εργαζομένων, δοκιμασμένους από χρόνια στη φυλακή εξορία και βασανιστήρια, τους έσφαζαν, τους έκοβαν τον λαιμό η τους κάνανε λιώμα το κεφάλι με ρόπαλα. Από τις εκατοντάδες των αγωνιστών που έπεσαν κάτω από το μαχαίρι και το ρόπαλο του σταλινικού δολοφόνου……σκότωσαν τον Π. Σκυτάλη (Παναγιώτη Τζινέρη) δάσκαλο τελειόφοιτο της ΚΟΥΤΒ, γραμματέα της περιφερειακής Αθηνών….Στην κατοχή πήγε στο χωριό του, Κούνινα του Αιγίου και δούλευε στα χωράφια για να ζήση….Κάποια μέρα πέρασε από τα Κούνινα ο Βελουχιώτης και τον ζήτησε. Ο Τζινιέρης ήταν αυτός που είχε πάρει τον Θανάση Κλάρα στην Περιφερειακή Επιτροπή όταν όλοι τον περιφρονούσαν. Συζήτησαν αρκετές ώρες. Ποιος ξέρει τι είπαν. Σε λίγες μέρες τον έπιασαν και δεμένο τον πήγαν στην «Ελεύθερη Ελλάδα». Εκεί τον έκλεισαν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης όπου πέθανε από την πείνα….»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ