Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Κυριακή, 26 Ιουλίου 2009

ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣΑπό τον διαδικτυακό τόπο του ΕΛΛΗΝΑ «Ακρίτα»

http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.com/2009/03/blog-post_4798.html#comments


Авганистанците, во полициска станица објасниле дека од својата држава за 6.000 евра стигнале до Унгарија, од каде преку Србија и нашата земја, заедно со нивни сонародници кои ги носеле да работат со соодветни документи трабале да дојдат до Грција.
Βετσερ, σημερα, 25/03

Οι Αφγανοί βρέθηκαν στην Ουγγαρία. Παραδόξως αντί να μείνουν εκεί, η να πάνε δίπλα στην Γερμανία, η στην Αυστρία ( Για να πάνε εκεί δεν συνωστίζονται στην Πάτρα;), σκοπιανοί τους οδήγησαν στην Ελλάδα γιατί τους είπαν ότι μόνο στην Ελλάδα ( Πελοπόννησο) έχει δουλεία!!!

Στα Σκόπια , άλλοι ομοεθνείς τους Αφγανοί, τους εφοδίαζαν με άδειες παραμονής Ελληνικές!!!!

Τυχαία επέστρεψαν 38 από αυτούς στα Σκόπια. ( Όχι δεν τους εδιωξε ο ανίκανος Προκοπής, ίσως κάποιοι ενσυνείδητοι συνοριοφύλακες απωθούν ορισμένους όταν τους συλλαμβάνουν) και οι Σκοπιανοί ζήτησαν και τα ρέστα. Ζήτησαν επίσημα από τον Παυλόπουλο 200.000 Ευρώ για τα έξοδα υποδοχής και σίτισης τους. ( δεν θα εκπλαγώ αν τους τα δώσει, ειδικά αυτός , που ομολογουμένως είναι ο χειρότερος υπουργός της κυβέρνησης- χωρίς επαφή με το περιβάλλον, λες και πίνει δυο-τρία μπουκάλια ουίσκι κάθε μέρα)...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ