Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

ΚΟΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΣΚΟΠΙΩΝ –ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ (ΟΤ)


Στην διαχρονική εθνοαποδομητική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ στην χώρα μας, εντάσσεται και το γεγονός ότι η εφημερίδα «Αυγή, το Ουράνιο Τόξο (ΟΤ) και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των Σκοπίων ταυτόχρονα και συντονισμένα επιχειρούν διάφορες ενέργειες που στρέφονται εναντίων της χώρας μας.
1) Η εφημερίδα Αυγή, δημοσίευσε την 17/10/2008 άρθρο του συντάκτη της κ. Κ. Πουλακίδα με τίτλο «Να απομακρυνθούν τα πεδία βολής από κατοικήσιμες περιοχές ». Ο συντάκτης. επιχειρεί εντέχνως να συνδέσει το θέμα του πεδίου βολής Φλώρινας με άλλα σχετικά σε διάφορες περιοχές της χώρας. Στο άρθρο αναφέρεται:

Για το συγκεκριμένο πεδίο βολής στη Φλώρινα κατέθεσαν χθες ερώτηση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Περικλής Κοροβέσης και Γιάννης Μπανιάς ζητώντας να σταματήσει η χρησιμοποίησή του και να απέχουν τα πεδία βολής 50 χιλιόμετρα από τον κοντινότερο οικισμό. Η ερώτηση στηρίζει το αίτημα των κατοίκων των χωριών Λόφοι, Κέλλη, Βεύη και Μελίτη, να σταματήσει η ρύπανση στα εδάφη και τα νερά τους και να τους αποδοθούν ελεύθερες οι περιουσίες τους. Σημειώνουν μάλιστα ότι πριν από μερικά χρόνια έπεσε βλήμα 50 μέτρα από το γήπεδο της Κέλλης.

2) Η Ιστοσελίδα του Συνασπισμού Φλώρινας την Τρίτη 14/10/2008, ανήρτησε την εξής ανακοίνωση:

«Η Ν.Ε. Φλώρινας του Συνασπισμού θέλει να εκφράσει την αμέριστη συμπαράστασή της στους κατοίκους των Λόφων αλλά και των άλλων όμορων χωριών στον αγώνα που κάνουν για να μην επαναλειτουργήσει το πεδίο βολής στην περιοχή τους. Είναι γνωστό πως η λειτουργία του εν λόγω πεδίου βολής δημιουργεί σοβαρότατους κινδύνους για την ασφάλεια, την υγεία και την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή των κατοίκων, και για αυτό ακριβώς το Γ.Ε.Σ. και το Υπουργείο Άμυνας είχε (ανεπισήμως) σταματήσει τη χρήση του εδώ και πέντε περίπου χρόνια….

Στα επεισόδια του πεδίου βολής συμετείχαν και οι: Goran Momiroski, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ Α1, Gorazd Comovski, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Α2, Igor Jankovski, ΚΑΜΕΡΑΜΑΝ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ Α1, Mary Jordanovska, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ NOVA MAKEDONJIA.

3) Την ίδια ημέρα, δηλαδή στις 14 Οκτωμβρίου 2008, τo δελτίο τύπου του «Ουρανίου Τόξου» αναφέρει:

«Δελτίο Τύπου: Σκηνές πολέμου στους Λόφους / Zabrdeny, Φλώρινα/Lerin - 14 Οκτώβριος 2008

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Ε.Ε.Σ. - Ουράνιο Τόξο εξέφραζε την ελπίδα ότι οι ανευθυνο-υπεύθυνοι που αποφάσισαν την διεξαγωγή βολών στο πεδίο βολής Λόφων/Zabrdeny πήραν το μήνυμα από την καθολική αντίδραση των κατοίκων. Σ’ αυτό συνηγορούσε, άλλωστε και η εκ νέου υπόσχεση ότι για όσο διάστημα διαρκούσε η άσκηση, δεν θα πραγματοποιείτο ούτε μια βολή βαρέων όπλων.
Δυστυχώς, φαίνεται ότι ορισμένοι δεν πρόκειται να βάλουν ποτέ μυαλό. Σε μια πρωτοφανή επίδειξη κουτοπονηριάς και θράσους (και φυσικά χωρίς την παραμικρή προειδοποίηση, ώστε να πιαστούν «στον ύπνο» οι κάτοικοι), άρματα μάχης εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά χθες στους δρόμους των Λόφων/Zabrdeny με προφανή στόχο να πραγματοποιήσουν τις βολές που δεν κατάφεραν την περασμένη εβδομάδα. Ήρθαν μάλιστα συνοδευόμενα από πολυάριθμες ειδικές μονάδες της Αστυνομίας, με σκοπό να επιβάλλουν το «νόμο του ισχυρού» με καουμπόικες μεθόδους.
Πότε επιτέλους θα γίνει σεβαστή η βούληση των κατοίκων των μακεδονικών χωριών που ζητούν εδώ και χρόνια την απομάκρυνση του εν λόγω πεδίου βολής και παίρνουν διαρκώς κοροιδία και βία ως απάντηση;
Σε ποια άλλη χώρα- μέλος της Ευρωπαικής Ένωσης γίνονται αυτά τα αίσχη; Πότε θα σταματήσει ο συνεχιζόμενος διεθνής διασυρμός της Ελλάδας;…
Φτάνει πια! Αν και τώρα, μετά από όλα αυτά, δε σταματήσει ΑΜΕΣΑ η λειτουργία αυτού του επαίσχυντου πεδίου βολής, τότε οι ελληνικές αρχές αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη όσων θα επακολουθήσουν.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ