Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

ΝΔ ΚΑΙ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ


1) Σε εκπομπή του «αποκαλυπτικού δελτίου» παρουσιάσθηκαν πίνακες με τα ποσοστά της δύναμης των συνδικαλιστικών φορέων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα που βεβαίως αντιπροσωπεύουν την κομματική χαρτογράφηση των δημοσίων υπαλλήλων. Το ποσοστό της ΝΔ κυμαίνεται στο 25% , ενώ οι «οι προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις» έχουν το υπόλοιπο 75%.

2) Σε σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών της ΝΔ στην Ρηγίλλης αμέσως μετά τις εκλογές του 2004, πρωτοκλασάτος υπουργός είπε: «Πρώτα οι αριστεροί και μετά εμείς για να ξαναβγούμε». Έχει βουίξει ο τόπος για τις άδικες διώξεις και τις απολύσεις οργανωμένων στελεχών της ΝΔ στους φορείς που εποπτεύονταν από συγκεκριμένα υπουργεία. Μήπως ο μαζικός αριθμός διορισμών αριστερών κατά την διάρκεια της κυβέρνησης της ΝΔ σε πολλές περιπτώσεις έχει αυξήσει την δύναμη της αριστεράς στους συλλόγους εργαζομένων στο 100%;

3) Σε τι αποσκοπούσε η επίσκεψη-προσκύνημα του Καραμανλή στην Μακρόνησο καθώς και οι δηλώσεις υπουργών περί «τόπου μαρτυρίου»; Μήπως τα μεγαλοστελέχη της ΝΔ απεχθάνονται μετά βδελυγμίας την «ρετσινιά» του δεξιού αφού οι «Ελληνίζοντες» θεωρούνται αφελείς, γραφικοί, μιάσματα και φασίστες.

Επανίδρυση του κράτους κ. Καραμανλή με την αριστερά να στελεχώνει την κρατική μηχανή είναι όνειρο θερινής νυχτός. Ελπίζουμε μόνο όταν το αντιληφθείτε να μην είναι αργά και για τον τόπο και για το κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ