Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ


Η Ελλάδα ως χώρα και κρατική οντότητα αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα εσωτερικής και εξωτερικής ασφάλειας. Η Ελληνική εξωτερική πολιτική ευρίσκεται διαρκώς αμυνόμενη , αντιμετωπίζοντας το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή διπλωματία από το 1912 (επισήμως) και μέχρι σήμερα (ανεπισήμως), θεωρεί «ατυχή» την εδαφική επέκταση της Ελλάδος κατά τους Βαλκανικούς πολέμους, μη δυνάμενη να συμβιβασθεί με το γεγονός ότι οι μεγάλες δυνάμεις στις αρχές του 20ου αιώνα δεν μπόρεσαν να ελέγξουν τα γεγονότα στην Βαλκανική λόγω του ανταγωνισμού τους.

Οι θέσεις αυτές της Ευρωπαϊκής διπλωματίας (π.χ. «τα Ελληνικά νησιά είναι πολύ κοντά στην Τουρκία») υπηρετήθηκαν με συνέπεια σε όλη την διάρκεια του 20 ου αιώνα. Επί αυτής της αρχής, οι δυνάμεις του άξονα κατά τον Β΄ Παγκοσμίου πολέμου διαμέλισαν ην Ελλάδα προσαρτώντας την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στην Βουλγαρία, τα Επτάνησα, την Σάμο και την Θεσπρωτία στην Ιταλία. Οι Ιταλοί επιπροσθέτως δημιούργησαν το ανεξάρτητο Κουτσοβλάχικο κράτος στην Πίνδο με Βασιλέα τον περιβόητο Αλκιβιάδη Διαμάντε, ενώ σκόπευαν μετά την νίκη του άξονα να προσαρτήσουν στην Ιταλία όλα τα Ελληνικά νησιά. Ταυτόχρονα η Αγγλική Κυβέρνηση εξασκούσε πίεση στην εξόριστη Ελληνική κυβέρνηση του Καΐρου για να συναινέσει στην κατάληψη των νήσων του Αιγαίου από την Τουρκία ενώ αρνήθηκαν κατηγορηματικά στην εξόριστη κυβέρνηση και τον βασιλέα να εγκατασταθούν στην Κύπρο. Σχεδίαζε επίσης να προσάρτηση την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα μετά τον πόλεμο. Επιπροσθέτως, οι ΗΠΑ και η Γερμανία, ήδη από τον 19 αιώνα είχαν προνομιακή σχέση με την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ανταγωνιζόμενες αλλήλων για την απόκτηση εμπορικών προνομίων, ενώ η Ρωσία και η ΕΣΣΔ θεωρούσε την ισχυροποίηση της Ελλάδος σημαντικό εμπόδιο της παρουσίας της στην Μεσόγειο.

Βεβαίως τα γεωπολιτικά δεδομένα και οι συγκρούσεις στην Ευρώπη, σήμερα έχουν μεταφερθεί από το πεδίο της μάχης στον άκρατο οικονομικό ανταγωνισμό εντός της Ευρωπαϊκής ’Ένωσης, όπου όλοι στρέφονται εναντίων όλων. Οι βασικές αρχές όμως της εξωτερικής πολιτικής και των ανταγωνισμών παραμένουν αναλλοίωτες.

Όλοι αυτοί ευρίσκονται σε εποικοδομητική συνεργασία με την νέο- φεουδαρχική «Ελληνική» τάξη των βουλευτών-βολευτών, πολιτικών, αριστερών εθνομηδενιστών και «κουλτουριάρηδων», όπου οι σχέσεις τους συσφίγγονται περαιτέρω μέσω της κοινής τους αγάπης και θαυμασμού για την Τουρκία, τα Σκόπια, τους μετανάστες τους μουσουλμάνους….!

Ο έχων αντίθετη άποψη, χαρακτηρίζεται αμέσως εθνικιστής, (κατόρθωσαν να πείσουν τους Έλληνες ότι η φιλοπατρία είναι το υπέρτατο κακό), ρατσιστής και βεβαίως φασίστας.

Οι κίνδυνοι για την χώρα από την ρήξη του εσωτερικού μετώπου που έχει δημιουργήσει ο εθνομηδενισμός της αριστεράς, είναι πολύ πιο σοβαροί από τους εξωτερικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ