Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΑΡΧΕΙΑ TOY FOREIGN OFFICE KAI O ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ-1


Τα Εθνικά Αρχεία του Ηνωμένου Βασιλείου δόθηκαν στην δημοσιότητα στις αρχές του 2005, 60 χρόνια μετά την συγκέντρωση τους (SECRET VELOUCHIOTIS, Ares, - 22666/A.

Το έγγραφο με τα στοιχεία HS9/1524/3-Job No 247314 (Εφημερίδα ΕΣΤΙΑ14 Μαΐου 2005) αναφέρει:

ΛΟΧΑΓΟΣ E. N. Barker M.C. 307 Coy, RASC.

«… Η πρώτη εντύπωση που σχημάτισα για αυτόν: Ήταν πολύ έξυπνος, αδίστακτος (ruthless) άνθρωπος και τύπος δικτάτορα. ….Στις αρχές Ιουνίου του 1943 στάλθηκα από τον Ταξίαρχο Mayers ως σύνδεσμος αξιωματικός στον Άρη και πήγα μαζί του στο χωριό Γαρδίκι πάνω από την Λαμία. ¨ένα πρωί μου είπε να μεταβώ στο σχολείο για να ιδώ πως φερόταν στους προδότες. Εκεί είχε εννέα άνδρες και πέντε γυναίκες, όλοι τους γυμνοί και χτυπημένοι στα πέλματα και στο σώμα, για να αναγκαστούν να ομολογήσουν κάτι που δεν διέπραξαν. Όταν ήταν πρακτικώς αναίσθητοι, έφεραν καυτό λάδι και το έριξαν στις πληγές τους και τους άφησαν επί 24 ώρες. Ένας μόνο άνδρας παραλείφθηκε από αυτή την μεταχείριση. Αντί αυτής πετσοκόφτηκε (cut up with a knife) από τον Θάνο (Καπετάν Θάνο) τον υπαρχηγό του Άρη, ώσπου πέθανε. Την άλλη μέρα μόνο δύο άνδρες ζούσαν, οι οποίοι πυροβολήθηκαν χωρίς άλλη σκέψη (out of hand). Ο Άρης επέμενε ότι τα πτώματα τους έπρεπε να ριχτούν έξω από το κοιμητήριο έτσι ώστε τα κόκαλα τους να ξεσκίζονταν από τα αρπακτικά πτηνά, και αρνήθηκε στους χωρικούς να τα θάψουν.

Υπήρξα μάρτυρας όλων των ανωτέρω που διαδραματίστηκαν με τις άμεσες διαταγές του Άρη, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ.»


«…. Παρέστην μάρτυρας σε τρεις ξεχωριστές περιπτώσεις , παρόμοιας συμπεριφοράς σε μεμονωμένα άτομα ,τα οποία είχαν κατηγορηθεί ως προδότες. Σε κάθε περίπτωση είχαν ξυλοκοπηθεί ανελέητα και μετά πυροβοληθεί. Ένα από αυτά , τα αποκαλούμενα προδότες, ήταν ένα κορίτσι δεκαπέντε η δεκαέξι ετών, το οποίο ξυλοκοπήθηκε και εκτελέστηκε στο χωριό Σκουληκαριά. Για όλα αυτά τα άτομα που εκτελέσθηκαν (με βασανιστήρια), μόνο για ένα είχα πεισθεί ότι ήταν προδότης. ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΤΥΧΑΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΑΜ. Τούτο μου ειπώθηκε από πολλά υπεύθυνα μέλη του ΕΑ, σε πολλές περιοχές, τα οποία κι αυτά ήταν μέλη του ΕΑΜ, επειδή φοβούνταν ότι θα εκτελούνταν. Πάρα πολλές φρικαλεότητες (atrocities) υπέπεσαν στην αντίληψη μου στο διάστημα της υπηρεσίας μου στον Άρη, στις οποίες δεν υπήρξα μάρτυς επειδή μετά την συμφωνία μεταξύ ΕΑΜ και Βρετανικής Στρατιωτικής Αποστολής (SOE), ήμουν υπεύθυνος στην προσπάθεια να σταματήσουν αυτές οι φρικαλεότητες, που διεπράτοντο κάτω από την πλάτη μου. Ως μία ένδειξη του χαρακτήρα του Άρη μπορώ να πω ότι είναι ένας γενναίος και ένα πολύ ευχάριστο πρόσωπο στις κανονικές συζητήσεις. ¨Ωστόσο έχει παραδεχτεί σε μένα ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ (πάντοτε είχε μαζί του έναν νεαρό ο οποίος μεταφέρει τα χαρτιά του και ενεργεί ως υπασπιστής του) και αναμφιβόλως σαδιστής. Του αρέσει να καυχάται για τις φρικαλεότητες που έχει διαπράξει, όπως παραδείγματος χάριν, του αρέσει πολύ να αφηγείται την ιστορία που είχε αποκεφαλίσει ένδεκα Ιταλούς.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ