Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ




Τον Δεκέμβριο του 2008 ομάδες πλουσίων και καλοταϊσμένων νέων παιδιών από τα Βόρεια προάστια των Αθηνών κάτω από την καθοδήγηση του Σύριζα και των κουκουλοφόρων, συνεπικουρούμενα από τις χιλιάδες των μεταναστευτικών ακρίδων που καραδοκούσαν για πλιάτσικο, λεηλάτησαν και έκαψαν τα καταστήματα εκατοντάδων βιοπαλαιστών βυθίζοντας στον εφιάλτη της ανεργίας 4000 οικογένειες. Ταυτόχρονα ομάδες δεκαεξαχρόνων μαθητών με τα σινιέ ρουχαλάκια τους, έψελναν στο Σύνταγμα μπροστά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο τα «αντικάλαντα»:


Δακρυγόνα και φωτιές σκόρπισαν παντού,
κάθε σπίτι και φωλιά οι μπάτσοι είναι παντού.
Ει!
Δακρυγόνα και φωτιές σε κάθε γειτονιά,
οι νέοι εξεγείρονται, βοηθάτε ρε παιδιά.

Δέντρο φωτεινό, καίει λαμπερό,
φέρνει ενα μήνυμα από το λαό.
Μες στη σιγαλιά ,ακούμε τρία μπαμ
και κάνει η αγάπη την καρδιά γροθιά.

Δακρυγόνα και φωτιές στο μικρό χωριό
και χτυπάν αλύπητα νέους στο ψαχνό.
Ει!
Δακρυγόνα και φωτιές σκόρπισαν παντού
κι η βουλή απέχει μόλις ένα ντου!

Κόκκινες μπογιές, οι πέτρες είν΄πολλές ,
τα κανάλια δείχνουν τις ίδιες παπαριές .
Τρέχουν τα παιδιά σε κάθε γειτονιά,
φωνάζουνε συνθήματα και σπαν΄ στα πεταχτά.

Δακρυγόνα και φωτιές στο εξωτερικό,
πολύς κόσμος στους δρόμους κάτι τρέχει εδώ.
Ει!
Δακρυγόνα και φωτιές χρειάζεται αλλαγή,
στον πλανήτη ας δώσουμε ακόμα μια στροφή.

Τρίγωνα κάλαντα έξω απ΄τη βουλή,
τα Μ.Α.Τ θα δουν χριστούγεννα φορώντας την στολή!



Στις 26 Νοεμβρίου του 1957 στην Κύπρο, μία ομάδα φτωχών μαθητών και βιοπαλαιστών του Γυμνασίου με επικεφαλής τον δεκαπεντάχρονο μαθητή του Λανιτίου Γυμνασίου Λεμεσού Ανδρέα Βασιλείου, εισέδυσαν στην καλλίτερα φυλασσόμενη Βρετανική αεροπορική βάση του κόσμου(πολλαπλές σειρές συρματοπλεγμάτων και κινητές περίπολοι με σκύλους), στο Ακρωτήρι και τοποθέτησαν δύο βόμβες σε ισάριθμα αεριωθούμενα βομβαρδιστικά τύπου Canberra,τα οποία βρίσκονταν μαζί με άλλα αεροσκάφη στο γιγαντιαίο υπόστεγο επισκευής, μήκους 120 μ και ύψους 20μ. Το απόγευμα της 26ης Νοεμβρίου δύο εκκωφαντικές εκρήξεις ακούσθηκαν στο υπόστεγο. Ακολούθησαν αλλεπάλληλες εκρήξεις στις δεξαμενές καυσίμων των αεροσκαφών. Μέσα σε λίγα λεπτά γιγάντιες φλόγες έζωσαν ολόκληρο το υπόστεγο, μέσα στο οποίο ευρίσκοντο τέσσερα βομβαρδιστικά Canberra, και ένα τύπου vendom.Οι ομάδες πυρόσβεσης του αεροδρομίου, παρά τις προσπάθειες τους, στάθηκαν ανίκανες να ελέγξουν την πυρκαγιά. Έτσι υποχώρησε και κατέρρευσε ολόκληρη η οροφή, καταπλακώνοντας και καταστρέφοντας ολοσχερώς τα πέντε αεροσκάφη και ολόκληρο τον μηχανολογικό εξοπλισμό που βρίσκονταν μέσα στο υπόστεγο. Επρόκειτο για την καταστροφικότερη μέχρι τότε δολιοφθορά σε βάρος των Βρετανικών δυνάμεων στην Κύπρο με ζημιές που ανήλθαν σε 4500000 λίρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ