Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ


Ο συνεισφορά της Ελληνικής αριστεράς στην διαμόρφωση του Σλαβομακεδονικού εθνικισμού αποσιωπάται έντεχνος από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την αριστερή «ιστοριογραφία» σήμερα και διαχρονικά στην πατρίδα μας. Επίσης δεν θα πρέπει να παραβλέπεται η αριστερή «προοδευτική και δημοκρατική»προέλευση όλων των «μικρών» και «μεγάλων» δημοσιογράφων στον τόπο μας.

Η εφημερίδα «Ελληνική Σάλπιγγα» όργανο της Μεσσηνιακής Νομαρχιακής Επιτροπής του ΕΑΜ(ΚΚΕ) την Κυριακή 4 Ιουλίου του 1943, αρ.φύλ. 12. [1] μεταξύ άλλων έγγραφε:

«…Το σύνθημά μας δεν μπορεί να είναι «Μεγάλη Ελλάδα», σύνθημα λαϊκών και Εθνικών συμφορών, αλλά ελεύθερη και ανεξάρτητη Ελλάδα. Εμείς θέλουμε την Ελλάδα μας ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΗΣ ΟΡΙΑ, με το δικαίωμα της ελεύθερης ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ και με τον λαό της αφέντη και αυτόν στον τόπο του…»

[1] Ν. Ζέρβης, Καλαμάτα-Κατοχή- Απελευθέρωση, Τόμος Γ, σελίδα 64, Καλαμάτα 2002.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ