Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΡΙΤΙΚΟΣΜΙΚΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


Στην Γερμανία βρίσκεται ο υπουργός προστασίας του πολίτη (λαθρομετανάστη), όπου υπέγραψε σύμβαση «αμοιβαίας καταννόησης» με την Γερμανία σε θέματα λαθρομετανάστευσης. Ο κ. υπουργός και ο Γερμανός ομολογός του, αφού εξέφρασαν την ευχή να περιορισθεί η λαθρομετανάστευση στην Ευρώπη και να αναλάβει η Τουρκία τις ευθύνες της, εδήλωσαν ότι η Ελλάδα ανέλαβε τις διεθνείς υποχρεώσεις της με την χορήγηση ασύλου σε όσους το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό τριτοκοσμικών που αφικνούνται στο εδαφός της και το ζητούν, δηλαδή σε όλους. Η συνθήκη του Δουβλίνου απαγορεύει την μετακίνηση των λαθρομεταναστών εκτός των συνόρων της πρώτης χώρας αφίξεως τους. Δηλαδή ο κ.υπουργός για μιά ακόμη φορά και επισήμως, συνέχισε την πολιτική του Γιωργάκη που όταν ήταν υπουργός εξωτερικών υπέγραψε την σύμβαση του Δουβλίνου που επιβάλει την χορήγηση πολιτικού ασύλου σε τριτοκοσμικούς λαθρομετανάστες στην πρώτη χώρα αφιξης τους και συνεπώς την νομοτελιακή μετατροπή της πατρίδος μας σε αποθήκη τριτικοσμικών λαθρομεταναστών, αφού οι λαθρομετανάστες δεν φτάνουν πρώτα στην Σουηδία αλλά στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ