Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ


Ακόμα δεν μπορεί να ξεχωρίσει την διαφορά μεταξύ μιας ΜΚΟ και ενός κράτους. Κατά παράβαση όμως κάθε πολιτικού κοινωνικού και εθνολογικού κριτηρίου και νόμου, εξακολουθεί να είναι πρωθυπουργός. «Ξέρετε, εμείς δεν πουλάμε τα νησιά μας γιατί τα αγαπούμε, σκοπεύουμε μάλιστα να τα πρασινίσουμε με την πράσινη ανάπτυξη». Η Γερμανίδα πρωθυπουργός κατάλαβε τι είδους «αριστερούλης» και προοδευτικούλης» είναι και τον κοιτούσε με απορία και απαξιωτικά. Τόσο απαξιωτικά, που δεν καταδέχτηκε να αναφερθεί η ίδια στο αστείο της πώλησης των νησιών δίδοντας του τον λόγο, χωρίς βέβαια να μπορεί να φανταστεί αυτά που θα έλεγε το «παιδί». Η τηλεοπτική εικόνα πολλαπλασίασε την έκπληξη και την αμηχανία της, ενώνοντας την με την δική μας, που δεν πιστεύαμε αυτό που ακούγαμε και βλέπαμε, αν και το περιμέναμε.

Κάποιος πρέπει να πει στον ανερμάτιστο ότι η τέχνη της διπλωματίας είναι η ευγένεια και η σιωπή. Η αναφορά σε «γονίδια εθνικοσοσιαλισμού», ήταν το χυδαιότερο εργαλείο με το οποίο θα μπορούσε να προσβάλει τον Γερμανικό λαό που σιτίζει τα αριστερά αρπακτικά τρωκτικά του κόμματος του τα τελευταία 30 χρόνια. Πήγε ως υποτελής ζητιάνος και πτωχός συγγενής στην Γερμανία και μεταλλάχθηκε ως ο αρχηγός δυνατού και κυρίαρχου κράτους, προσβάλλοντας αυτούς που εκλιπαρούσε να τον σώσουν όταν διεπίστωσε ότι δεν «έχει λαμβάνειν».

Κάποιος θα πρέπει να πει στον ανεγκέφαλο ότι ο Γερμανικός λαός, ο πλέον φιλελληνικός λαός στην Ευρώπη, ο λαός που υιοθέτησε τον Ελληνικό πολιτισμό, ο λαός που τα δημόσια μνημεία και κτήρια του οικοδομήθηκαν με την Ελληνική αρχιτεκτονκή, ο λαός που η Ελληνική και η Λατινική γλώσσα διδάσκονται ακόμη στα σχολεία του, (όταν την ίδια στιγμή η μπανανιά που διοικεί αφελληνίζεται από τον ίδιο και την παρεούλα του), αυτός ο λαός, εξιλεώθηκε με την σφαγή και την πυρπόληση 5 εκατομμυρίων γυναικών και παιδιών από τα Σοβιετικά κτήνη και τις Αγγλοαμερικανικές εμπρηστικές βόμβες.

Κάποιος θα πρέπει να πει στον ανελλήνιστο γραικύλο, ότι η Ελλάδα είναι νησιωτικό κράτος που κατοικείται εδώ και τρεις χιλιετίες από αυτόχθονες Έλληνες. Τα νησιά μαζί με την ενδοχώρα αποτελούν τον ενιαίο και αδιαίρετο ζωτικό χώρο του Ελληνικού Έθνους.

Κάποιος θα πρέπει να δώσει να καταλάβει ο ανθέλλην, ότι το νομοσχέδιο της Ελληνοποίησης των «παπανδρεοελλήνων» ισλαμιστών δεν θα περάσει.

Κάποιος πρέπει να του πει ότι το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών δεν είναι μακριά και αυτή την φορά δεν θα υπάρχει χούντα «σκαμπιλάκι», για να τον στείλει στο εξωτερικό να παριστάνει τον «μετανάστη» και τον «αντιστασιακό». Αυτή την φορά θα αναλάβει και αυτόν και τους συνεργάτες του ο χειμαζόμενος, και προδομένος Ελληνικός λαός των αυτοχθόνων.

1 σχόλιο:

  1. Η σύγκρουση είναι κοντα. Οργανωθείτε σε αυτόνομους πυρήνες, στην γειτονιά, στο σχολείο στην συνοικία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ