Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Σάββατο, 13 Μαρτίου 2010

ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥΕλεύθερος Κόσμος 10 Ιανουαρίου 2010

Του Δημήτρη Ζαφειρόπουλου

Ο όρος «πατριωτικός χώρος», ο τόσο προσφιλής στους Ιούς της Ελευθεροτυπίας, χρησιμοποιείται για την οικονομία του κειμένου. Και αυτό γιατί τα πρόσωπα, οι ομάδες, τα κόμματα και οι οργανώσεις που ανήκουν σε αυτόν, συχνά αρνούνται την οποιαδήποτε σχέση, ιδεολογική ή πολιτική, του ενός με τον άλλον. Πολλοί δε χλευάζουν ακόμα και τον ίδιο τον όρο, αρνούμενοι την κατηγοριοποίησή τους σε αυτόν για να τον θυμηθούν όμως, συνήθως την παραμονή κάποιας εκλογικής διαδικασίας.
Και αυτό είναι μία από τις κλασικές ασθένειες του χώρου. Οι υπόλοιπες; Γνωστές και μη εξαιρετέες: αρχηγισμοί, εγωισμοί, μικροφιλοδοξίες, αυτοπροβολή, υπέρμετρα «εγώ», ιδεολογικές αγκυλώσεις, διχόνοιες και προβοκατορισμοί. Ελπίζαμε όμως, μάταια δυστυχώς όπως αποδεικνύεται, ότι μπροστά στο τεράστιο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και της αντίδρασης στην προτεινόμενη ένταξη αυτών στην ελληνική κοινωνία, ότι αυτές οι ασθένειες θα παραμερίζονταν. Γιατί με την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ πλήττεται άμεσα η ίδια η ύπαρξή μας ως Έθνους και προτείνεται η δημιουργία ενός πολυφυλετικού αχταρμά με κίνδυνο να δοθεί τέλος στην Ιστορία αλλά και στο μέλλον της πατρίδας μας. Και όμως, αντί στο αίτημα της συλλογής υπογραφών για την διενέργεια δημοψηφίσματος να δούμε σύσσωμο τον πατριωτικό χώρο να πέφτει με τα μούτρα στην πραγμάτωση του, βλέπουμε τις προαναφερθείσες ασθένειες να εκδηλώνονται σε όλο τους το μεγαλείο. Είτε αυτό αρέσει είτε δεν αρέσει, το κόμμα του ΛΑΟΣ είναι ο φορέας που μπορεί να δώσει τη μεγαλύτερη δυναμική στο αίτημα για δημοψήφισμα. Έχει φωνή στην Βουλή, έχει οικονομική δύναμη για διαφήμιση, έχει δικά του ΜΜΕ και πρόσβαση στα «συστημικά». Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί όποιος θέλει αυτόνομα και μεμονωμένα να συγκεντρώνει υπογραφές για το ίδιο αίτημα. Καλοδεχούμενη και θετική η κάθε προσπάθεια αρκεί να μην λειτουργεί διασπαστικά ή υπονομευτικά από για τις υπόλοιπες. Οι επιστολές λοιπόν, που δημοσιεύονται «ανώνυμα» και εκφράζουν φόβο ότι τάχα οι υπογραφές που μαζεύει ο ΛΑΟΣ θα χρησιμοποιούν για φακέλωμα των υπογραφόντων, μόνο ως προβοκατόρικες μπορούμε να τις χαρακτηρίσουμε.
Ήδη η «Ελευθεροτυπία», ποια άλλη, χλευάζει τους «εθνικόφρονες» ότι φοβούνται να υπογράψουν για να μην φανεί το όνομά τους. Ως εδώ κύριοι με τις φοβίες και τις ανωνυμίες σας. Όποιος φοβάται να βγάλει το στήθος του μπροστά στην διάλυση της φυλής μας, ας κάτσει στο σπιτάκι του και ας περιμένει πότε θα τον ληστέψει ή δολοφονήσει η πρώτη τυχούσα συμμορία αλλοδαπών. Όποιος μένει στην ανωνυμία γιατί ετοιμάζει τάχα κάποια «επανάσταση» ας κάτσει να περιμένει πότε ο αλλοδαπός αστυνομικός θα του φέρει την κλήση.
Αυτό που σίγουρα δεν μπορεί να περιμένει είναι το μέλλον της Ελλάδας και των παιδιών μας. Και αυτό μπορούμε να το έχουμε μόνο με αγώνα. Όλα τα άλλα είναι ύποπτες ηλιθιότητες και ανίατες ασθένειες που καλό είναι να μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας μαζί με τους φορείς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ