Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ «ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ »!! ΙΔΡΥΣΕ Ο κ. ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ


Εκτός από τα Δομημένα Ομόλογα, τα Βατοπέδια, τα Αναψυκτήρια, τα κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ εκριναν ότι ήταν και «δίκαιο και ηθικό» να μην μείνουν αμέτοχα στο μεγάλο κόλπο των ΜΚΟ.

Γράφει η Ελευθεροτυπία στις 8 Φεβρουαρίου 2010

«Ο στενός φίλος του υφυπουργού κ. Ε. Στυλιανίδη, καθηγητής του Δημοσίου Δικαίου, Σπύρος Φλογαΐτης, εξασφάλισε 2.053.000 ευρώ για τη ΜΚΟ του (στην οποία δήλωνε ότι εργαζόταν ο Ευρ. Στυλιανίδης, στο βιογραφικό του), ενώ η ΜΚΟ της Εκκλησίας «Αλληλεγγύη» χρηματοδοτήθηκε με περισσότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ για το ίδιο διάστημα, παρά τις δημόσιες κατηγορίες που είχαν αρχίσει να διατυπώνονται σε βάρος της.

Η διάθεση μέρους του ΑΕΠ για ανθρωπιστική και αναπτυξιακή δράση, στις χώρες που υποφέρουν, αποτελεί εδώ και μερικά χρόνια υποχρέωσή μας ως χώρας της Ε.Ε. Τα ποσά που δίνονται ετησίως δεν είναι τεράστια. Οι αμφιβολίες που υπάρχουν αφορούν το εάν κατευθύνονται εκεί που υπάρχουν πραγματικές ανάγκες, καθώς για πολλούς εκπροσώπους του ελληνικού δαιμονίου οι ΜΚΟ έχουν γίνει επάγγελμα.

Το έργο των περισσοτέρων δεν ελέγχεται και συχνά η αποτελεσματικότητα και η διαφάνεια αφήνονται στη διακριτική τους ευχέρεια. Οσο για το είδος της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας; Σε πολλές περιπτώσεις δεν πρόκειται για το αναμενόμενο: δηλαδή επισιτιστική και φαρμακευτική βοήθεια στους λαούς που χειμάζονται και πραγματικά αναπτυξιακά έργα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΞ, έχουμε «ταράξει» διάφορους λαούς στα σεμινάρια: «Εκπαίδευση εμπειρογνωμόνων στη χρηστή διακυβέρνηση στο Σουδάν», «Εκπόνηση σχεδίων για την προώθηση κοινωνικά δίκαιου τουρισμού στη Συρία» και «Παροχή ψυχολογικής υποστήριξης στο Πακιστάν», είναι μερικές από τις δράσεις των ΜΚΟ που χρηματοδοτήθηκαν αδρά από τη Ν.Δ. την τελευταία πενταετία.

Επίσης, παρ' ότι σχεδόν όλες οι ΜΚΟ που χαρακτηρίστηκαν «πράσινες» σταμάτησαν να χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση Καραμανλή και τη θέση τους πήραν οι «γαλάζιες», υπάρχουν και κάποιες που διατηρούν εξίσου φιλικές σχέσεις με τις δύο κυβερνήσεις, εξασφαλίζοντας μόνιμη και σταθερή παρουσία. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις: το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, του Δ. Τσάτσου, η HUMANET, της αδελφής και του γαμπρού του πρώην υφυπουργού Περιβάλλοντος, Στ. Καλογιάννη, και η IOCC, με την οποία πρωτοεμφανίστηκε στα ελληνικά πράγματα ο Αλεξ Ρόντος, φίλος και πρώην συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου.

Οι χρυσές ΜΚΟ

Η ΜΚΟ «Ευρωπαϊκή Προοπτική» έλαβε 5.693.000 ευρώ, από τα οποία τα 5.064.000 στην περίοδο 2005-2007. Ο συνεργάτης του Ευρ. Στυλιανίδη, επικεφαλής και δημιουργός της ΜΚΟ, φρόντισε να βγάλει το όνομά του από την ταυτότητά της, καθώς το 2007 έγινε γραμματέας Νέας Γενιάς. Εκεί τον τοποθέτησε και πάλι ο φίλος του από τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ, όταν έγινε υπουργός Παιδείας. Τα χρήματα που πήρε η «Ευρωπαϊκή Προοπτική», σύμφωνα με τα όσα δηλώνει επισήμως στο ΥΠΕΞ, τα διέθεσε για διάφορα έργα, όπως «μεταφορά τεχνογνωσίας για ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας», «υποστήριξη επιστροφής προσφύγων από το Κοσσυφοπέδιο», αλλά και «ανασυγκρότηση κοινωνικών δομών και παροχή ψυχολογικής υποστήριξης στο Πακιστάν». Βασικό πεδίο δράσης της είναι οι χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Η ΜΚΟ «Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου» του καθηγητή Σπ. Φλογαΐτη πήρε 2.053.000 ευρώ για έργα όπως «επιμόρφωση νομικών για το κράτος δικαίου στο Αζερμπαϊτζάν», «παράρτημα της ΜΚΟ στο Ιράν», «εκπαίδευση δικαστών στη Νότια Αφρική», «εκπαίδευση στη χρηστή διακυβέρνηση στο Σουδάν» για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία, την Ωκεανία και την Αφρική κ.ά. Πολλά από αυτά πραγματοποιήθηκαν στη Ροδόπη.

Η ΜΚΟ «Αλληλεγγύη», κάτω από την ομπρέλα της Εκκλησίας, με διευθυντή τον Δ. Φουρλεμάδη, εξασφάλισε περισσότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ για τα οποία κλήθηκε να λογοδοτήσει έπειτα από καταγγελίες που έγιναν. Τα δικαιολογητικά που έφερε στο ΥΠΕΞ δεν κρίθηκαν ικανοποιητικά και ανάγκασαν την τότε υπ. Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη να παραπέμψει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη.

Ο διευθυντής της «Αλληλεγγύης» Δ. Φουρλεμάδης έδειχνε μια προτίμηση στην έδρα του αρμόδιου υφυπουργού για την προμήθεια της επισιτιστικής βοήθειας, ενώ μαζί είχαν επισκεφτεί καταυλισμούς Ποντίων στη Ροδόπη, όπου μοίρασαν τόνους τρόφιμα.

Παρά τον εξοβελισμό των χαρακτηρισμένων «πράσινων» ΜΚΟ, το «Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου» του συνταγματολόγου και πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δ. Τσάτσου, δεν κόπηκε από τις χρηματοδοτήσεις. Επί Ν.Δ. έλαβε 1.198.000 ευρώ για: «δράσεις ευαισθητοποίησης για την υποστήριξη των μεταρρυθμίσεων στο θέμα της ασφάλειας στην Αρμενία», «εκπαίδευση εμπειρογνωμόνων στη χρηστή διακυβέρνηση στο Σουδάν», «υποστήριξη σε θέματα διαμόρφωσης πολιτικών και εφαρμογής τους στο Κιριμπάτι και στην Τζαμάικα», «εκπόνηση σχεδίου και εφαρμογή δράσεων για την προώθηση κοινωνικά δίκαιου τουρισμού στη Συρία», «πρόγραμμα εκπαίδευσης δικαστών στη Νότια Αφρική» κ.ά.

Εντύπωση κάνει και η χρηματοδότηση της ΜΚΟ του Αλ. Ρόντου (όχι με υπέρογκα ποσά) για έργα στη Γεωργία, όπου εργαζόταν ως σύμβουλος του προέδρου της χώρας. *

ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

2005

(σύνολο 9.641.277)

Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου (Σπ. Φλογαΐτης): 513.000

Επιμόρφωση νομικών για το κράτος δικαίου σε Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία. Δημιουργία Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, παράρτημα της ΜΚΟ στο Ιράν, επιμόρφωση νομικών στη Μολδαβία. Πρόγραμμα διοργάνωσης υψηλού επιπέδου αναπτυξιακής και επιχειρηματικής συνδιασκέψεως.

IOCC (Αλεξ Ρόντος): 321.000

Για 4 δράσεις, οι δύο στη Γεωργία και οι άλλες δύο στην Παλαιστίνη, για την οποία είχε έντονο ενδιαφέρον και επισκεπτόταν.

Ευρωπαϊκή Προοπτική (Π. Σκλιας): 1.297.000

Εργα: ανακατασκευές κτιρίων στο Ιράκ και στο Ιράν, αύξηση της ικανότητας και της ανταγωνιστικότητας των κοινωνικών φορέων και των ομάδων που δραστηριοποιούνται στη Σερβία και στην ΠΓΔΜ, επίσης για βιώσιμη ανάπτυξη στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας και βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης, ώστε να πραγματοποιηθεί η επιστροφή προσφύγων στο Κοσσυφοπέδιο.

HUMANET: 137.000

Για έργα πολλαπλής αξιοποίησης του ποταμού Σούχε στην Αλβανία (100).

Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου (Δ. Τσάτσος): 217.000

Για επιστημονική συνεργασία εμπειρογνωμόνων Ελλάδας και Συρίας, για δράσεις ευαισθητοποίησης για την υποστήριξη των μεταρρυθμίσεων στο θέμα της ασφάλειας στην Αρμενία. Για εκπαίδευση εμπειρογνωμόνων στη χρηστή διακυβέρνηση στο Σουδάν (είμαστε εξπέρ εδώ, μεταφέρουμε και την τεχνογνωσία). Πρόγραμμα διοργάνωσης υψηλού επιπέδου αναπτυξιακής και επιχειρηματικής διασκέψεως για την Αίγυπτο, τον Λίβανο, το Μαρόκο, την Τυνησία, υποστήριξη σε θέματα διαμόρφωσης πολιτικών και εφαρμογής τους στο Κιριμπάτι και στην Τζαμάικα.

2006

(σύνολο 12.758.000)

- HUMANET: 50.000

Ιατρικά εργαστήρια στην Κούβα.

- Αλληλεγγύη: 1.949.000

Επισιτιστική.

- IOCC: 172.000

(Παλαιστίνη, Γεωργία).

- Ευρωπαϊκή Προοπτική: 898.000

Επιστροφή προσφύγων στο Κοσσυφοπέδιο και ανακατασκευή σχολείων στη Σρι Λάνκα.

- Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου: 418.000

- Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου: 496.000

Εκπόνηση σχεδίου και εφαρμογή δράσεων για την προώθηση κοινωνικά δικαίου τουρισμού στη Συρία, για πρόγραμμα εκπαίδευσης δικαστών στη Νότια Αφρική (από μια χώρα που δεν έχει παραδικαστικό κύκλωμα, η δικαιοσύνη λειτουργεί στην εντέλεια και ο κόσμος της έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη), για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των γυναικών στη Συρία, για την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών στη Μολδαβία

2007

(σύνολο 15.036.000)

Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου: 1.122.000

Για επιμόρφωση Μολδαβών δικαστών και εισαγγελέων και για τη θεμελίωση της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράν, για ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία, την Ωκεανία και την Αφρική.

Ευρωπαϊκή Προοπτική: 2.863.000

Για μεταφορά τεχνογνωσίας για ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, υποστήριξη επιστροφής προσφύγων από το Κοσσυφοπέδιο, αλλά και ανασυγκρότηση κοινωνικών δομών και παροχή ψυχολογικής υποστήριξης στο Πακιστάν (το τελευταίο κοστολογείται στα 159.675 ευρώ).

Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου: 201.000

Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας γυναικών στη Συρία, εκπαίδευση εμπειρογνωμόνων στη χρηστή διακυβέρνηση στο Σουδάν.

IOCC: 460.000

HUMANET: 270.000

Κατασκευή αλιευτικών σκαφών στη Σρι Λάνκα και ενδυνάμωση των συντεχνιών των φτωχών αλιέων.

2008

(σύνολο 5.471.000)

HUMANET: 156.000

Κατασκευή αλιευτικών σκαφών στη Σρι Λάνκα.

Ευρωπαϊκή Προοπτική: 418.000

Για Ιράν και Σερβία.

Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου: 284.000

Εκπαίδευση γυναικών και διοργάνωση study visits στην Ιορδανία, εκπαίδευση δικαστών στη Νότια Αφρική, παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε γυναικείες επιχειρήσεις στη Συρία και εκπαίδευση στη χρηστή διακυβέρνηση στο Σουδάν.

Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου: 49.000

Για επισκευή παροχής νερού στην Παλαιστίνη.

IOCC: 86.000

Παλαιστίνη, Σερβία, Γεωργία.

2009

(σύνολο 4.296.000)

HUMANET & συνεργάτες: 560.000

Για αξονικό τομογράφο στην Αλβανία και για εργαστήρι πληροφόρησης ελληνικής ιστορίας στη Μολδαβία, ανάπτυξη επιχειρηματικότητας στην Κορυτσά.

Ευρωπαϊκή Προοπτική: 211.000

Για την επιστροφή των προσφύγων στο Κοσσυφοπέδιο και για την υποστήριξη της κοινωνίας των πολιτών σε Σερβία, Μαυροβούνιο.

IOCC: 54.000

Σερβία και Γεωργία.

2005-07: Ευρωπαϊκή Προοπτική (Π. Σκλιας): 5.058.000 ευρώ * Αλληλεγγύη: (Δ. Φουρλεμάδης) 2.867.000 ευρώ * Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου (Σπ. Φλογαΐτης): 2.053.000 ευρώ

3 σχόλια:

  1. Ενοπλη αντίσταση εδώ και τώρα από τους εθνικιστές.
    Οργανωθείτε σε αυτόνομους πυρήνες. Οι διώξεις των πατριωτών από τους ρατσιστές ανθέλληνες μεθοδεύονται νομοθευτικά.
    ΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα σκυλιά πλουτίζουν πίνοντας το αίμα του λαού.
    Από την μία οι πολιτικοί που μας φορολογούν άγρια και από την άλλη οι λαθρομετανάστες που μας σκοτώνουν, μας βιάζουν, μας κλέβουν μας ληστεύουν.
    Ως πότε πιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καθολική είναι πλέον η απαίτηση του λαού για δημοψηφίσμα για το μεταναστευτικό. Δημοψιφίσματα όμως διενεργούνται σε χώρες όπου υπάρχει πραγματική δημοκρατία, όπως π. χ στην Ελβετία όπου πρόσφατα η πλειοψηφία του Ελβετικού λαού απεφάσισε να μην χτισθούν μιναρέδες στα τζαμιά γιατί θα αλλοιωθεί η πολιτιστική δομή (ουσία) της χώρας. Στις τριτοκοσμικές χώρες όπως η Ελλάδα, υπάρχει κληρονομική «δημοκρατία» φεουδαρχικού τύπου. όπου οι βουλευτές-βολευτές, συνεπικουρούμενοι από τα γκεμπελικά-σταλινικά τηλεοπτικά μέσα αποβλάκωσης, ψηφίζουν νόμους για να αποφασίζουν «νομότυπα» με βάση τα προσωπικά τους συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ