Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2010

ΝΕΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ


Μέρες Γερμανικής κατοχής θυμίζει πιά η Αθήνα με νέες διώξεις Ελλήνων πατριωτών.
Μόνο που σήμερα τον ρόλο της Γκεστάπο τον παίζει η Υπηρεσία Προστασίας του Πολιτευματος(SIC)! και τον ρόλο των στρατευμάτων κατοχής τα στίφη των μουσουλμάνων λθρομετανατών.

4 Διμοιρίες των ΜΑΤ περικύκλωσαν στον Άγιο Παντελεήμωνα 50 κατοίκους, για να εμποδίσουν την μετακίνηση τους στην Πλ. Αμερικής

Έγιναν προσαγωγές στην ΓΑΔΑ.

Συνελήφθησαν ο Τάσος Χατζηπαράσχου από την Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας, ο εκδότης του Στόχου Σάβας Χατζηπαρασκευάς, και 5 κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα.

Σήμερα το μεσημέρι στην εκκλησία του Αγ.Παντελεήμονα ,υπήρχαν συγκεντρωμένοι 30 Πατριώτες και Εθνικιστές ,με σκοπό να πάνε στην εκδήλωση που Θα γίνονταν στην πλατεία Αμερικής.
Στις 2.30 το μεσημέρι,4 αστυνομικοί υψηλόβαθμοι τους πλησιάζουν και τους ρωτάνε για ποιό λόγο είναι συγκεντρωμένοι.
Τα παιδιά τους απαντάνε ότι θα πάνε στην νόμιμη συγκέντρωση που είχε ανακοινωθεί εδώ και μέρες στην πλ.Αμερικής.
Μόλις ακούνε αυτό τα τσιράκια του Χρυσοχοΐδη αποχωρούν.
Ευθύς αμέσως 2 διμοιρίες των ΜΑΤ έρχονται πάνοπλοι με άγριες διαθέσεις για να τους συλλάβουν χωρίς να υπάρχει λόγος ή αιτία.
Οι Συναγωνιστές (σημειώστε υπήρχαν και ανήλικοι), βλέποντας αυτό, προσπάθησαν να εισέλθουν μέσα στην εκκλησία.
Ο ιερέας όμως κλειδώνει την πόρτα από μέσα, δεν αφήνει Ελληνες να εισέθουν στον ναό,με αποτέλεσμα την βίαιη σύλληψη τους από τις δυνάμεις καταστολής.
Οδηγούνται στην ΓΑΔΑ κατευθείαν,όπου και μέχρι πριν λίγο που γραφόταν το άρθρο αυτό,ανακρίνονταν και ταλαιπωρούνταν από την πολυεθνική αστυνομία του Χρυσοχοϊδη.


Τα παρακράτος με τα οργανά του τους αναρχικούς, καθ'όλη την διάρκεια της συγκέντρωσης και πορείας του ΠΑΜΕ, έσπαζαν,ρήμαζαν, πετούσαν μάρμαρα στους αστυνομικούς, τους εξευτίλιζαν και τους έβριζαν.
Ίσως να αναρωτιέστε πόσους ταραξίες και κακοποιά στοιχεία συλλάβανε.
Ούτε έναν!
Οι αριστεριστές προσέφεραν πλήρη κάλυψη στους αναρχικούς, μιας και άφηναν και εισχωρούσανε οι αναρχικοί στον κύριο κορμό της πορείας τους.
Άπό την άλλη ,εισαγγελέας και Αξιωματικοί της Αστυνομίας, κάνανε τα στραβά μάτια...
Αναρχικοί, Αριστεριστές, Αστυνομία. Η συνεργασια καλά κρατεί....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ