Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

ΑΡΧΙΣΕ Η ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


Ενώ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την νέα φορολογική της επιδρομή εξαθλιώνει και εξαφανίζει την Ελληνική μεσαία τάξη, διοχετεύοντας τον πακτωλό των χρημάτων του μόχθου του Ελληνικού λαού στα στίφη των επιδρομέων λαθρομεταναστών, η πτώχευση της χώρας είναι πλέον πραγματικότητα αφού ήδη άρχισε η στάση πληρωμών στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Οι εργαζόμενοι του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, ενός από τα μεγαλύτερα και δυναμικότερα επιστημονικά ιδρύματα της χώρας, έλαβαν μόνο το μισό του μισθού τους τον μήνα Ιανουάριο χωρίς καμία εξήγηση. Μάλιστα η πληρωμή έγινε με τραπεζική επιταγή και όχι μέσω κατάθεσης των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζομένων. Η διοίκηση του Ιδρύματος, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Αχιλλέας Μητσός, και η αρμοδία υπουργός κ. Διαμαντοπούλου τηρούν σιγή ιχθύως για το θέμα, όπως βεβαίως και ο Σύλλογος των Εργαζομένων του ΕΙΕ (Πασοκοσυριζοκρατούμενος), ο οποίος το καλοκαίρι του 2009 όταν στην εξουσία ευρίσκετο η ΝΔ είχε κινητοποιηθεί δυναμικά για αντίστοιχα θέματα εμποδίζοντας την κίνηση στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου με καταλήψεις.

3 σχόλια:

  1. Tο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών είναι ιδιωτικού δικαίου οργανισμός.

    Το ζήτημα είναι άλλο :

    το ΕΙΕ είναι αυτήν την στιγμή η αιχμή του δόρατος σε ότι αφορά την αρχαία και βυζαντινή ιστορία μας.

    Καταλαβαίνουμε όλοι ότι η μη χρηματοδότηση του θα έχει και τα ανάλογα αποτελέσματα.
    Ο ποιο γνωστός του ΕΙΕ είναι ο Μιλτιάδης Xατζόπουλος.

    http://www.eie.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ) είναι οργανισμός ιδιωτικού δικαίου επιχορηγούμενο από τις δημόσιες επενδύσεις και εποπτευόμενο από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ).Η διεύθυνση του ιδρύματος ισχυρίζεται ότι η ΓΓΕΤ για πρώτη φορά στην ιστορία το ιδρύματος αδυνατεί να εκταμιεύσει το τεταρτημόριο των χρημάτων για το 2010 που απαιτούνται για τους μισθούς του προσωπικού.

    Υπάρχουν όμως πολλά σκοτεινά σημεία στην λειτουργία του ΕΙΕ.
    Η διαφάνεια είναι λέξη άγνωστη για την διεύθυνση του, που αποτελείται από διευθυντές, επιστημονικούς και μη, που δεν έχουν αντικατασταθεί τα τελευταία 30 χρόνια... αφού το ΕΙΕ στερείται κανονισμού λειτουργίας!!!

    Πολλά ακούγονται και για το περίφημο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, το οποίο έχει στελεχωθεί από συγγενείς γνωστών πολιτικών οικογενειών...και το οποίο διοικείται με ειδικό προεδρικό διάταγμα σαν παραμάγαζο του ΕΙΕ με δικό του λογιστήριο και διαχείριση....

    Πολλά έχουν ακουστεί και για τις κρίσεις των ερευνητών και του προσωπικού....

    Όσο για τους Βυζαντινολόγους του ΕΙΕ, αυτοί προωθούν μάλλον την εθνομηδενιστική άποψη στην ιστορία, όπως και οι συνάδελφοί τους στα πανεπιστήμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ