Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2010

HOMO PASOCUS


Θεοδώρα Τζάκρη: Υφυπουργός Εσωτερικών. Εκλέγεται στο Ν. Πέλλας. Κύριο χαρακτηριστικό της οι ανύπαρκτες ρητορικές ικανότητες και τα συνεχή σαρδάμ. Ως βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είχε ζητήσει την ίδρυση τμήματος ΤΕΙ στα Γιαννιτσά για μικροπολιτικούς λόγους.
Πρώτα δείγματα γραφής τουλάχιστον αποθαρρυντικά, πέταξε με τη περιβόητη μεταμεσονύκτια πτήση της "Ολυμπιακής" για Θεσσαλονίκη, δέχθηκε το δωράκι-laptop του "Πρώτου Θέματος" και διοργάνωσε την εκδήλωση για την "Ημέρα του Μετανάστη" στη πλατεία Κουμουνδούρου με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων ενώ η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν τη χρεωκοπία.
Έχει δηλώσει: "Η Ελλάδα είναι μια φιλική χώρα για τους μετανάστες (μουσουλμάνους)"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ