Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2010

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΝΟΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ».

Η μουσουλμάνα γυναίκα της φωτογραφίας κατεδικάσθη να θαφτεί ζωντανή από ομόθρησκους της στην Ισπανία επειδή διέπραξε το αμάρτημα της μοιχείας.
Το τι έχει να γίνει στην μελλοντική μουσουλμανική Ελλάδα με τις «προοδευτικές και δημοκρατικές συντρόφισσες» μπορεί ο καθένας να το φανταστεί...Θα τις φυτεύουν σαν τα κρεμμυδάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ