Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΤΡΙΚΙΟΙ ΚΑΙ ΠΛΗΒΕΙΟΙ


Οι πατρίκιοι αυτόχθονες βουλευτές-βολευτές στα πλαίσια του φεουδαρχικού πολιτεύματος της χώρας μας λαμβάνουν 16 παχουλούς μισθούς, αντί των 14 ισχνών που λαμβάνουν οι πληβείοι της καταδυναστευόμενης χώρας από τα κομματικά τροκτικά. Έτσι οι μέσες καθαρές αποδοχές τους, μαζί με τις πλασματικές υπερωρίες υπερβαίνουν τις 160000 Ευρώ τον χρόνο. Βεβαίως τα χρήματα αυτά τα δικαιούνται επειδή εργάζονται υπερβολικά, αφού στις συνεδριάσεις της βουλής παρευρίσκονται συνληθως μόνο οι βουλευτές του ΛΑΟΣ και του ΚΚΕ με αποτέλεσμα στις συζητήσεις των νομοσχεδίων να παρουσιάζονται άδεια τα 300 έδρανα. Τα ευγενή οπίσθια των βουλευτών-βολευτών την ίδια ώρα φιλοξενούνται στα απανταχού Da Capo της επικράτειας. Αυτός είναι και ο λόγος που το τηλεοπτικά κανάλια πάντα δείχνουν κοντινά πλάνα, ώστε να μην αποκαλυφθεί ότι η αίθουσα του «ναού της δημοκρατίας» είναι άδεια. Ταυτόχρονα οι υπάλληλοι της βουλής, που και αυτοί λαμβάνουν 16 μισθούς, ξεπέρασαν τους 1600. Η σύνθεση του υπαλληλικού αυτού σώματος αποτελείται από Υιούς, Θυγατέρες, Ξαδέλφια, Ανήψια, Συζήγους, Γκόμενες και Φιλενάδες των βουλευτών-βολευτών, φρόντισαν δε να το κατοχυρώσουν και συνταγματικά με ειδικό νόμο.
Οσο αφορά την φορολογία των αποδοχών τους, οι 2 μισθοί από τους 16 είναι εντελώς αφορολόγητοι, ενώ οι 135000 Ευρώ που είναι οι ετήσιες αποδοχές τους (χωρίς έκτκτα και υπερωρίες), φορολογούνται μόλις με 4844 Ευρώ, αντί των 47000 Ευρώ που θα έπρεπε να φορολογούνται!

Δεν μπορεί, κάποτε θα ξυπνήσουν τα έρημα τα ζώα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ