Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

ΑΥΞΑΝΕΙ ΜΕ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ Η ΕΓΚΛΗΜ ΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


Η αστυνομία συνέλαβε ομάδα 10 πακιστανών που κρατούσαν φυλακισμένο ομοεθνή τους σε σπίτι στον Πειραιά, όπου τον υπέβαλαν σε μεσαιωνικά βασανιστήρια για να αποσπάσουν λύτρα 15 χιλιάδων Ευρώ από την οικογένεια του στο Πακιστάν.

Παράλληλα η εφημερίδα «Απογευματινή» δημοσίευσε σήμερα ότι κάτι παραπάνω από πέντε την ώρα ή περίπου 133 την ημέρα η διαφορετικά 3.986 κατά τη διάρκεια ολόκληρου του Νοέμβρη ήταν οι συλλήψεις στις οποίες προχώρησαν οι άνδρες και οι γυναίκες που υπηρετούν στη Γενική Αστυνομική Διευθυνση Αττικής! Ειδικότερα, και σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν χθες, συνελήφθησαν επτά άτομα για διάπραξη ανθρωποκτονίας, δύο άτομα για απόπειρα ανθρωποκτονίας, 421 άτομα για παραβάσεις του νόμου «περί Ναρκωτικών», 424 άτομα για κλοπές -διαρρήξεις, 68 άτομα για ληστείες, 178 άτομα για παραβάσεις του νόμου «περί Ηθών», 113 άτομα για απάτες-πλαστογραφίες, 66 άτομα για παραβάσεις του Νόμου «περί Όπλων», 405 άτομα για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.), 1.543 άτομα για παραβάσεις του νόμου «περί Αλλοδαπών», 48 άτομα για παραβάσεις του Ν.«περί Παιγνίων», 35 άτομα για παραβάσεις του νόμου «περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας», τρία άτομα για παραβάσεις του Νόμου «περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων» και 673 άτομα για διάφορα αδικήματα (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις ΚΟΚ σε βαθμό πλημμελήματος, κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, κ.λπ).

Επιπλέον, εξαρθρώθηκαν μία σπείρα σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών, δύο σπείρες που διέπρατταν κλοπές από οικίες και καταστήματα, μία σπείρα διακίνησης ναρκωτικών, ένα κύκλωμα που διέπραττε απάτες με χρήση Η/Υ και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ένα κύκλωμα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας, μία εγκληματική ομάδα που διενεργούσε εμπόριο όπλων και πυρομαχικών, δύο κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών και μία σπείρα οργανωμένης μορφής δορυφορικής πειρατείας μέσω internet. Παράλληλα εξιχνιάσθηκαν 13 ληστείες, 198 κλοπές (οικίες, καταστήματα, ΙΧΕ), μία υπόθεση βιασμού και μία υπόθεση αρπαγής.

ΝΙΚΟΣ ΔΕΜΙΣΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ