Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2009

ΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΩΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ


http://athenssos.blogspot.com/2009/12/blog-post_22.html

Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά, για την απαγόρευση πρόσβασης παιδιών μεταναστών στην παιδική χαρά του Αγίου ΠαντελεήμοναΣτην ερώτησή της από τις ελάχιστες που έχει υποβάλει η αξιότιμη σκανδαλωδώς επιλεγείσα για δύο θητεία επίκουρος καθηγήτρια του Παντείου κα Μαριλένα Κοπά : αναφέρει ότι : «Από τις 16 Μαϊου, δηλαδή περισσότερους από έξι μήνες, η παιδική χαρά του Αγίου Παντελεήμονα, παραμένει κλειστή. "Στην Ελλάδα του 2010, - συνεχίζει η αξιότιμη ευρωβουλευτής- η φυλετική καταγωγή, η εθνικότητα, αποτελούν σοβαρή αιτία απαγόρευσης της διασκέδασης της παιδικής ψυχής. Οι 'γνωστοί άγνωστοι' αντιδραστικοί κύκλοι της ακροδεξιάς, θεώρησαν 'απαράδεκτο' να παρουσιάζεται βιβλίο αλβανού μετανάστη, εντός της παιδικής χαράς και με τον προσφιλή τους τρόπο, επετέθησαν, προπηλάκισαν και εξύβρισαν τους παρευρισκομένους, με συνέπεια να διαλύσουν την εκδήλωση και να εκδιώξουν τους απλούς πολίτες.
Στη συνέχεια και μετά από αλλεπάλληλες καταγγελίες των κατοίκων και προς το αστυνομικό τμήμα και προς το δήμαρχο Αθηναίων, ο τελευταίος, αποφάσισε να κλείσει την παιδική χαρά, με τη δικαιολογία της 'μελέτης ανακαίνισης' της. Από τότε και μέχρι σήμερα τα παιδιά 'απαγορεύεται' να παίζουν.».
Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ επικαλούμενη, τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ελεύθερη κυκλοφορία κάθε προσώπου που διαμένει στην ΕΕ, ανεξαρτήτως φύλου και καταγωγής, ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αν συνάδει με το Κοινοτικό κεκτημένο και με την Χάρτα Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, η απαγόρευση πρόσβασης, σε δημόσιους χώρους, με βάση την εθνικότητα ή την φυλετική καταγωγή.
Η κα Μαριλένα Κοπά που επί δύο τετραετίες εισπράττει την παχυλότατη αμοιβή της Ευρωβουλευτού, αρεστή λόγω καλών προσβάσεων και γνωριμιών, αποτελεί ακροδεξιούς του δύστυχους «ιθαγενείς»του Αγίου Παντελεήμονα που προσπαθούν να επιβιώσουν στη γειτονιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν τα παιδιά τους. Μια γειτονιά που έχει γίνει το επίκεντρο της εγκληματικότητας, της παραβατικής συμπεριφοράς, της διακίνησης ναρκωτικών, της πορνείας, της διάδοσης μολυσματικών ασθενειών, της κυριαρχίας των δουλεμπόρων λαθρομεταναστών που επιδιώκουν να καταλάβουν εξ΄ ολοκλήρου την περιοχή και να την καταστήσουν κέντρο των «θεάρεστων» επιχειρήσεών τους.
Η κα Κοπά προφανώς διαμένει σε πολυτελείς περιοχές της Αθήνας όταν δε βρίσκεται στις Βρυξέλες που κοιμούνται ήσυχοι οι εκεί ιθαγενείς από τις 10 το βράδυ, χωρίς να ανησυχούν αν κάποιος αλλογενής κακομοίρης ή μη θα εισβάλλει στο σπίτι του. Η κα Κοπά δεν έχει ακούσει τον αρχηγό της Γ. Παπανδρεόυ, να ομιλεί για «μηδενική ανοχή στη λαθρομετανλάστευση».
Ούτε έχει έρθει ποτέ στον Άγιο Παντελεήμονα, στην Ομόνοια, στην Πλατεία Αττικής, στην Κυψέλη κατά τις 7 το απόγευμα να ζήσει από κοντά τη μετατροπή της Αθήνας σε χειρότερη έκδοση της Καμπούλ και της Λαχώρης. Και αποκαλεί ακροδεξιούς τους κατοίκους που προσπαθούν να σώσουν τη ζωή τους, να επιβιώσουν. Ακροδεξιός είναι αυτός που έχει τέτοιες φασιστοειδής αντιλήψεις. Και τέτοια είναι η κα Κοπά. Εκτός αν προτιμά να απαλλαχθεί λόγω αγνοίας ή....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ