Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Ο κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΝΟΙΡΕΥΕΤΑΙ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ


Ο κ. Παπανδρέου, στην πρόσφατη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου όπου παρευρέθη και ο Αρχιεπίσκοπος, δήλωσε: «..με την απόδοση Ιθαγένειας στους μετανάστες θα χτίσουμε ένα νέο «πολυπολιτισμικό πατριωτισμόόπου οι σχέσεις πολίτη και κράτους θα οικοδομηθούν σε νέα βάση αμοιβαίας εμπιστοσύνης..». Είναι προφανές ότι στην νέα χώρα που οικοδομούν οι πολιτικοί γραικύλοι, επιχειρείται να υπάρξουν μόνο ευπειθείς «υπήκοοι», αποβλακωμένοι από την δύναμη της εικόνας, ανίκανοι να αντιδράσουν αφού θα ζούνε ευτυχισμένοι την ζωή τους και τα όνειρα τους μέσα από την οθόνη. Θα ζουν για να πληρώνουν μόνο φόρους στους πολιτικούς νεο-φεουδαρχικούς δυνάστες τους. Έτσι η σημερινή πολιτική ηγεσία επιχειρεί να αφανίσει τον «πολίτη» σαν κοινωνική δημιουργική οντότητα με συνείδηση παρελθόντος και «νοήματος ζωής», όπως αυτό πηγάζει μέσα από την διαχρονική σχέση της σύνδεσης μεταξύ του «τόπου και χρόνου» αφενός και του «πολίτη» αφετέρου.

Στο ίδιο μήκος κύματος εξέπεμψε και η ΝΔ με αιχμή του δόρατος τον κ. Π. Παυλόπουλο, ο οποίος ως υπουργός εσωτερικών έπνιξε την Ελλάδα στους λαθρομετανάστες, προσκαλώντας τους να εποικίσουν την χώρα μέσω της περίφημης αφίσας που απεικονίζε, κίτρινους, μαύρους, Πακιστανούς και …Γιακούτιν και έγραφε: «Μαζί με τους μετανάστες μας χτίζουμε μία νέα κοινωνία στην Ελλάδα».

Προφανώς ο Ελληνικός λαός αρχίζει να φυπνίζεται από τον 35 χρόνο μεταπολιτευτικό ύπνο του. Οι πολιτικοί χρειάζονται νέους αλλοεθνείς υπηκόους για να συνεχίζουν να γεμίζουν το πορτοφόλι τους μέσω του εμπορίου των ονοίρων, όπως έπραταν μέχρι σήμερα επιτυχώς με τους αυτόχθονες Ελληνες ιθαγενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ