Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009

ΟΙ ΕΛΒΕΤΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΜΙΝΑΡΕΔΩΝ ΣΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ
Οι Ελβετοί έσωσαν την ψυχή της Ευρώπης απορρίπτοντας την ανέγερση μιναρέδων στα τζαμιά της χώρας τους. Το δημοψήφισμα ήταν μία καθαρή προειδοποίηση προς τον όλο και αυξανόμενο ΄μουσουλμανικό πληθυσμό της χώρας, ότι οι μουσουλμάνοι δεν είναι καλοδεχούμενοι στην Ελβετία. Στην Ευρώπη έχουν μεταναστεύσει περίπου 20 εκατομμύρια μουσουλμάνοι και 320 χιλιάδες ζουν στην Ελβετία αποτελώντας το 4% του πληθυσμού. Οι μουσουλμάνοι όχι μόνο αντιστέκονται στην ενταξή τους στις δυτικές κοινωνίες, αλλά με φανατισμό επιδιώκουν να μουσουλμανοποιήσουν την χριστιανική Ευρώπη, ανέφερε σήμερα σχολιαστής του BBC, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ