Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ NOF 1949


Αυτό που θα πρέπει να γίνει κατανοητό από τον Ελληνικό λαό, παρά την παραποίηση της ιστορίας από την αριστερά, είναι ότι η σημαντικότερη συνιστώσα του «εμφύλιου» 1946-1950 , ήταν η ανταρσία των Σλαβομακεδόνων επί Ελληνικού εδάφους με σκοπό την δημιουργία της «Ενιαίας και Ανεξάρτητης Μακεδονίας», σύμφωνα με τις προσταγές τις Μόσχας. Στον δικτυακό τόπο του "Ακρίτα" http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.com
ανερτήθη το εξής κείμενο:

Η Εταιρεία των Μακεδονικών Σπουδών στην ιστοσελίδα της ανέρτησε πρόσφατα ένα αποκαλυπτικό ντοκουμέντο του NOF (Narodno Osloboditelen front) από το 2ο συνέδριό του το 1949 στις Πρέσπες όπου μπορείτε να κατεβάσετε και να διαβάσετε όλο το προδοτικό κείμενο.

http://www.ems.gr/ems/client/userfiles/file/TO_MAKEDONIKO/N_O_F_.pdf

http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.com/2008/06/nof.html

Δίνω έμφαση στα αποσπάσματα που δείχνουν ότι σκοπός του NOF, δηλαδή των σλαβομακεδόνων, σε συνεργασία με τους αντάρτες του "Δημοκρατικού Στρατού" ήταν η απόσπαση εδαφών ή ολόκληρης της Μακεδονίας από την Ελλάδα.

Σελίδα (3-4)

«…To 2o Συνέδριο του ΝΟΦ είναι ένα μεγάλο γεγονός χαράς για καθένα μας για κάθε μακεδόνισσα και για όλους τούς φίλους μας.

Ό μοναρχοφασισμός στα 1948 έβαλε όλα τά δυνατά του κι' έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να διαλύσει τό ΔΣΕ-να συντρίψει το λαϊκό δημοκρατικό κίνημα στην Ελλάδα, να ερημώνει τα μακεδονικά χωριά μας, να εξολοθρέψει το μακεδονικό πληθυσμό τους, το λαό μας, ό­λους εμάς, να περάσει το παν «διά πυρός και σιδήρου» όπως έλεγε στις διαταγές του προς τις ορδές του να κάνει τέλος την Ελλάδα σίγουρη πολεμική βάση για τ' αφεντικά του τούς άμερικανοάγγλους υποκινητές του καινούργιου πολέμου ενάντια στις Λαϊκές Δημοκρατίες και τη Σοβ. Ενωση ενάντια σε όλους τούς λαούς του κόσμου πού αγωνίζονται για λευ­τεριά, Δημοκρατία και ειρήνη.

Άλλα ό μοναρχοφασισμός έσπασε τα μούτρα του. Και να, τώρα εμείς εδώ εκατοντάδες αντιπρόσωποι του μακεδονικού λαού άπ' το τμήμα τούτο εδώ της Μακεδονίας, πιο άποφασιστικοί και πιο αισιόδοξοι από κάθε άλλη φορά, περνούμε μέρος στη δουλειά του 2ου Συνεδρίου της Εθνικής Επαναστατικής μας οργάνωσης ΝΟΦ. Κι' άπ' αυτήν την άποψη το 2ο Συνέδριο τού ΝΟΦ είναι ένα άπ' τα σημαντικά αποτελέσματα της κοινής αγωνιστικής προσπάθειας Ελλήνων και Μακεδόνων που δείχνει ξεκάθαρα ότι: ή κοινή αυτή προσπάθεια στέφθηκε μ' επιτυχία, ότι άπ' τις μεγάλες μάχες του 1948 ό ΔΣΕ καί γενικά ή λαϊκή μας επανάσταση βγήκε ακόμα πιο δυναμωμένη, ότι εκείνος πού απότυχε κι' ασθένησε είναι ό μοναρχοφασισμός.

Αλλά δεν είναι αυτή μόνο ή σημασία του 2ου Συνε­δρίου του ΝΟΦ. Στην πριν λίγο καιρό παρμένη απόφαση τής 5ης ολομέλειας τής Κ.Ε του Κ.K.Ε. , του καθοδηγητή και οργανωτή του λαϊκού αγώνα, διαβάζουμε:

«Στη Βόρεια Ελλάδα ό μακεδονικός (σλαβομακεδονικός) λαός τάδωσε oλα για τον αγώνα και πολεμά με μία ολοκλήρωση ηρωισμού και αυτοθυσίας πού προκαλούν το θαυμασμό. Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης τού ΔΣΕ, και τής λαϊκής επανάστασης ό μακεδονικός λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάσταση του έτσι όπως θέλει ο ίδιος προσφέροντας σήμερα το αίμα του για να την αποχτήσει.»

[σελίδα 32-33]

Οι σκοποί του αγώνα του ΔΣΕ, οι σκοποί τής πολιτικής τής ΠΔΚ, οι σκοποί τής πολιτικής γραμμής τού ΚΚΕ σχετικά με το δικό μας μακεδονικό ζήτημα είναι ξεκάθαρα διατυπωμένοι στην απόφαση της 5ης ολομέλειας τής ΚΕ του ΚΚΕ που αναφέραμε και στην αρχή τής εισήγησης αυτής:

«Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι σαν αποτέλεσμα τής νίκης τού ΔΣΕ και τής λαϊκής επανάστασης, ο μακεδονικός λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάσταση του, έτσι όπως την θέλει ο ίδιος προσφέροντας σήμερα το αίμα του για να την αποκτήσει.
Αυτοί είναι και Οι δι­κοί μας σκοποί, οι σκοποί τής πολιτικής τού ΝΟΦ
».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ