Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2009

ΠΕΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΕΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η κ. ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΚΟΠΠΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


Στην ιστοσελίδα της κ. Μαριλένας Κοππά (http://vo.pasok.gr/koppa/?p=287), Ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ και οικογενειακής φίλης του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου, έχει αναρτηθεί ερώτηση της Ευρωβουλευτού προς το Ευρωκοινοβούλιο όπου ζητείται η λειτουργία ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα και η επιβολή προστίμου στην Ελλάδα


Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Με δεδομένο ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει προνοήσει για την λειτουργία ισλαμικού τεμένους -παρότι έχει ψηφιστεί ανάλογος νόμος, ο N.3512/2006 και πιο συγκεκριμένα το άρθρο 6- έτσι ώστε οι μουσουλμάνοι να μπορούν να ασκούν ελεύθερα τα θρησκευτικά τους καθήκοντα και επίσης έχοντας υπόψη το υψηλό χρηματικό πρόστιμο ( 60.000 ευρώ) που επέβαλε η Νομαρχία Αθηνών σε έλληνα ιδιοκτήτη χώρου, λόγω του ότι χρησιμοποιείτο παράνομα ως χώρος θρησκευτικής λατρείας αλλοδαπών ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:


Με ποιο τρόπο προτίθεται να πιέσει το κράτος μέλος έτσι ώστε να λάβει σοβαρά υπόψη του μια συμβατική υποχρέωση της ΕΕ για ελεύθερη και απρόσκοπτη έκφραση των θρησκευτικών δικαιωμάτων των μουσουλμάνων?

Θεωρεί η Επιτροπή ότι η επιβολή προστίμου για τέτοιου είδους υποθέσεις, σε πολίτες που ενοικιάζουν χώρους σε αλλοδαπούς, αντίκειται στις θεμελιώδεις ελευθερίες και στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα?

Επίσης η κ. Κοππά διαμαρτύρεται για την κακομεταχείρηση Ιρακινών λαθρομετανατών από τις Ελληνικές αρχές.Στα πρακτικά του Ευρωπαικού κοινοβουλίου διαβάζουμε:

Επίσης η Ευρωπαϊκή επιτροπή καθησύχασε τις ανησυχίες της Ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ κ. Μαριλένας Κοππά αναφορικά με την «κακομεταχείριση» των λαθρομεταναστών στην χώρα μας και την παρέπεμψε σε επερώτηση σχετικά με την εφαρμογή του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 343/2003 του Συμβουλίου όσον αφορά την Ελλάδα καθώς και με την προσφυγή της Επιτροπής κατά του κράτους μέλους αυτού για μη συμμόρφωση με τον κανονισμό στη γραπτή ερώτηση E-6748/08 του Βέλγου Ευρωβουλευτή Saïd El Khadraoui» . «Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να παράσχει προστασία σε μια ευάλωτη ομάδα ανθρώπων, αιτούντων άσυλο από το Ιράκ. Στην Ελλάδα, οι ιρακινοί αιτούντες άσυλο και άλλοι μετανάστες συλλαμβάνονται συστηματικά και στη συνέχεια κλείνονται σε βρόμικα και ασφυκτικά γεμάτα μέρη. Στη συνέχεια μεταφέρονται κρυφά και παρά τη θέλησή τους στην Τουρκία. Αυτά είναι τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε η οργάνωση του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε έκθεσή του που δημοσιεύθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ