Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2009

METAΜΕΣΟΝΥΚΤΙΟΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗΝ ΗΜΕΡΑΝ ΜΗΝΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΕΤΟΥΣ 2009Γιατί τα σπάσαμε τα αγάλματά των,

γιατί τους διώξαμε από τους ναούς των,

διόλου δεν πέθαναν για αυτό οι θεοί.

Ω γη της Ιωνίας, σένα αγαπούν ακόμη,

σένα οι ψυχές των ενθυμούνται ακόμη.

Σαν ξημερώσει επάνω σου πρωί Αυγουστιάτικο

Την ατμοσφαίρα σου περνά σφρίγος από την ζωή των,

Και κάποτ΄ αιθέρια εφηβική μορφή, αόριστη, με διάβα γρήγορο,

επάνω από τους λόφους σου περνά.


Στίφη μουσουλμάνων λαθρομεταναστών ξεχύθηκαν από τα γκέτο του πάλαι ποτέ Ευρωπαϊκού, και σήμερα τριτοκοσμικού «κλεινού άστεως» να πανηγυρίσουν την νίκη του ΠΑΣΟΚ. Μαύροι και Πακιστανοί, Αφγανοί μαζί με Κούρδους, όλοι ενωμένοι και χαρούμενοι, με τις πολύχρωμες φορεσιές τους, μπούργκες και φερετζέδες, μαζί με τύμπανα και πίπιζες έντυσαν τους δρόμους της Αθήνας με πρωτόγονα και πρωτόγνωρα βαρβαρικά χρώματα και ήχους, πανηγυρίζοντας μαζί με τους πεπλανημένους Έλληνες την νίκη του κόμματος που θα τους κάνει «Έλληνες». Μία απίστευτη φιέστα αλλοεθνών στο κέντρο της Αθήνας που πανηγύριζε την άλωση της χώρας και της πρωτεύουσας με τον ίδιο τρόπο που κάποτε οι τουρκικές μογγολικές φυλές πανηγύριζαν την άλωση της Πόλης. Οι ψήφοι των λαθρομεταναστών που δρομολογεί ο «Ελληνίζων» πρωθυπουργός με το επιτελείο των γραικύλων του, θα αποτελέσουν τα τελευταία καρφιά στο φέρετρο της Ελλάδος. «GRAECIA FINIS».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ