Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΤΟΥ ΤΗΣ FYROM ΣΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣΑναδημοσίευση από την εφημερίδα «ΣΤΟΧΟΣ», την 5/9/2009 (http://www.stoxos.gr/)

Ο πρέσβυς των Σκοπίων στο Λονδίνο Γκεόργκι Σπάσοφ, αναφερόμενος σε πιθανή νίκη του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές εδήλωσε:

"Το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, έχουν ήδη ανακοινώσει μιά διαφορετική προσέγγιση στη διαφορά μας με την Ελλάδα". Ο πρέσβυς συνέχισε λέγοντας πως, "..η βασική προυπόθεση είναι η ελληνική πλευρά να προβεί σε περαιτέρω παραχωρήσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ