Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Κυριακή, 16 Αυγούστου 2009

ΤΟ ΕΑΜ/ΕΛΑΣ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ


O JOHN LOUIS HONDROS, στο βιβλίο του «Occupation and resistance, the Greek agony, 1941-1944» αναφέρει:

Βάσει των αναφορών της Βρετανικής Στρατιωτικής Αποστολής στην Ελλάδα, η δύναμη σε άνδρες των ανταρτικών δυνάμεων ήταν η εξής ( Σελ.144):

1) 1943, Μάρτιος -Ιούνιος, ΕΛΑΣ:12000.

2) 1944: Ιούνιος, ΕΛΑΣ : 7000 μάχιμοι, 24000 εφεδρικοί

3) 1944: Μάιος, ΕΛΑΣ: 24000.

4) 1944: Αύγουστος, ΕΛΑΣ: 50000.

5) 1944: Δεκέμβριος, ΕΛΑΣ, 41250.

O Ταξίαρχος Barker-Benfield υπολόγισε την δύναμη των εγγεγραμμένων μελών στο ΕΑΜ σε 200 χιλιάδες (σελ.145). Η πληροφορία αυτή του εδόθη μάλλον από τον συνταγματάρχη Μπακιρτζή (κόκκινος συνταγματάρχης), ο οποίος ήταν μέλος της Κυβέρνησης του Βουνού και ταυτόχρονα έμμισθος πράκτορας της Intelligence Service από το 1916. O Μπακιρτζής αυτοκτόνησε το 1948 όταν απεκαλύφθη η δράση του ως κατασκόπου των Βρετανών στο ΕΑΜ/ΕΛΑΣ. Τους ίδιους αριθμούς περίπου δίνουν και οι Γερμανικές στρατιωτικές υπηρεσίες.

Βάσει των στοιχείων αυτών, το ΕΑΜ αντιπροσώπευε μόνο το 2.6 % του ελληνικού πληθυσμού το 1944 επί συνολικού πληθυσμού περίπου 7,5 εκ.. κατοίκων και από αυτούς το 90% είχε στρατολογηθεί, με την βία, ιδίως στην ύπαιθρο όπου η τρομοκρατία της αριστεράς έλαβε καθολικές διαστάσεις.

Η υποστήριξη του λαού στο ΕΑΜ/ΕΛΑΣ (ΚΚΕ) υπήρξε περιορισμένη, παρά το γεγονός ότι η «Αριστερή Ιστοριογραφία» προσπάθησε να παραποίηση την πραγματικότητα και να εμφανίσει ότι η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού ήταν ενταγμένη στο ΕΑΜ. Την πραγματικότητα αυτή την δέχτηκε και το ΚΚΕ, όταν αναλύοντας τα αίτια της ήττας, το 1950 παρατήρησε: «…αποτύχαμε να πάρουμε την πλειοψηφία του λαού με το μέρος μας και να οργανώσουμε ένα μαζικό αντιστασιακό κίνημα…».

Ο λόγος της αποτυχίας ήταν η τρομοκρατία του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ (ΚΚΕ) στην ύπαιθρο, (π.χ. Βελουχιώτης-Πελοπόννησος), η μαζική και ανεξέλεγκτη δράση των εκτελεστών της ΟΠΛΑ, και η υπαιτιότητα του ως συντελεστού στην έναρξη του εμφυλίου πολέμου το 1943 (Ψαρός, κλπ).Οι λόγοι αυτοί συνετέλεσαν στην απομάκρυνση των μη κομουνιστών από τους κόλπους του.

Ο Ελληνικός λαός αντιστάθηκε μαζικά στους κατακτητές και στον ολοκληρωτισμό του ναζισμού και κομμουνισμού με το να δίνει καθημερινά την μάχη της επιβίωσης, προσπαθώντας να γλιτώσει από την Γερμανική, Βουλγαρική και Ιταλική βαρβαρότητα, την τρομοκρατία του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ (ΚΚΕ) και τους εκτελεστές της ΟΠΛΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ