Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ;


ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ; Μα φυσικά με τον επαγγελματικό ανθελληνισμό!!!

Στο επίκεντρο και το άσυλο των λαθρομεταναστών.
Νέα βέλη δέχεται η χώρα μας αναφορικά με τους χειρισμούς της ως προς το θέμα των μεταναστών.
Λίγες ημέρες μετά την εκκένωση του παλαιού Εφετείου Αθηνών από τους μετανάστες, που είχαν βρει εκεί καταφύγιο το τελευταίο διάστημα, η Διεθνής Αμνηστία παρεμβαίνει για να τονίσει ότι το διεθνές δίκαιο απαγορεύει τις αναγκαστικές εξώσεις.
Βολές κατά της Ελλάδας έρχονται και εκ Γερμανίας, με την εφημερίδα Frankfurter Αllgemeine Ζeitung να θέτει σε άρθρο της το ρητορικό ερώτημα: «Δεν είναι πια μέλος της ΕΕ η Ελλάδα;», αναφερόμενη στο ζήτημα της παραμονής των αιτούντων άσυλο στη χώρα όπου έχει ζητηθεί.

Διεθνής Αμνηστία: Λύση τώρα για τους μετανάστες
Με αφορμή την αναγκαστική έξωση των μεταναστών από το κτίριο του παλαιού Εφετείου στην Ομόνοια, η Διεθνής Αμνηστία παρεμβαίνει και τονίζει τα εξής:
«Κανείς δεν πρέπει να υποβάλλεται σε έξωση χωρίς κατάλληλη ειδοποίηση, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση, χωρίς τη δέουσα νόμιμη διαδικασία που να περιλαμβάνει πρόσβαση σε ένδικα μέσα αποκατάστασης και χωρίς την παροχή κατάλληλης εναλλακτικής στέγης».
Και συνεχίζει: «Οι αναγκαστικές εξώσεις παραβιάζουν μια σειρά διεθνών και περιφερειακών συνθηκών και θεσμικών κειμένων για τα ανθρώπινα δικαιώματα που προστατεύουν το δικαίωμα σε κατάλληλη στέγαση, ιδίως το Διεθνές Σύμφωνο για τα Οικονομικά, Κοινωνικά και Πολιτισμικά Δικαιώματα, στο οποίο μετέχει η Ελλάδα».
Η οργάνωση καλεί ξανά τις ελληνικές αρχές να διασφαλίσουν, όπως υποχρεούνται, στέγαση σε όσους κατέστησαν άστεγοι.

Βολές εκ Γερμανίας
«Δεν είναι πια μέλος της ΕΕ η Ελλάδα;» έθετε το ρητορικό ερώτημα πριν από λίγες ημέρες η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Αllgemeine Ζeitung, με αφορμή μια νομική «χαραμάδα» που έχει ανοίξει και ροκανίζει τη Συμφωνία «Δουβλίνο ΙΙ», η οποία προβλέπει παραμονή των αιτούντων άσυλο στη χώρα, όπου έχει ζητηθεί.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα «Το Βήμα», η ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle μετέδωσε ότι αφορμή για όλα αυτά στάθηκε η δικαίωση ενός Ιρανού από τη γερμανική Δικαιοσύνη.
Ο μετανάστης είχε μεταβεί στη Γερμανία παρανόμως μέσω της Ελλάδας και όταν συνελήφθη οι γερμανικές αρχές εξέδωσαν απόφαση επαναπροώθησης στη χώρα μας, όπως άλλωστε ορίζει και το «Δουβλίνο ΙΙ». Ωστόσο, ο Ιρανός προσέφυγε κατά της απόφασης απέλασης στη γερμανική Δικαιοσύνη, η οποία τον δικαίωσε, διατάσσοντας την έκδοση απόφασης για παροχή ασύλου από τις γερμανικές αρχές.
Στο σκεπτικό του το Διοικητικό Δικαστήριο της Φραγκφούρτης ήταν ιδιαίτερα καυστικό για τη χώρα μας αποφαινόμενο ότι «δεν ισχύουν πλέον τα ευρωπαϊκά στάνταρ σε αυτή τη χώρα-μέλος της ΕΕ (δηλαδή την Ελλάδα)», καθώς «δεν εξετάζονται οι αιτήσεις χορήγησης ασύλου σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, η ιατρική περίθαλψη δεν είναι επαρκής και δεν ικανοποιούνται ούτε καν οι βασικές ανθρώπινες ανάγκες».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ